Ostalo

Misteriozna smrt glumice Natalie Wood: ipak ju je ubio suprug?

Gotovo 40 godina nakon misteriozne smrti američke glumice Natalie Wood policija ponovno u središte istrage dovodi njezina supruga, Roberta Wagnera (87)

Tabloid.hr - Hina
02.02.2018 11:44

Nagađanja o smrti glumice Natalie Wood u dobi od 43 godine ne prestaju otkako je 1981. izgubila život utopivši se pod sumnjivim okolnostima.

Poznato je da je glumica bila na jahti sa suprugom Robertom Wagnerom ,glumcem Christopherom Walkenom i kapetanom jahte na Dan zahvalnosti 1981. kada je njezino tijelo pronađeno u moru blizu kalifornijske SantaCataline.

Isprva je njezina smrt bila okarakterizirana kao nesreća, no slučajje ponovno otvoren 2011. kako bi se ispitala umiješanost Wagnera u slučaj.

Natalie Wood

AP

Kapetan jahte kazao je da je u noći njezina nestanka čuo žestoku svađu između Wood i Wagnera, a patolozi su u spisima izmijenili uzrok smrti napisavši da je riječ o "utapanju ili drugim neutvrđenim čimbenicima". No ni tada Wagnera nisu naveli kao sumnjivca.

"Znamo da je Wagner posljednja osoba koja je bila s Natalie prije njezina tragičnog nestanka", rekao je u četvrtak šerif okruga Los Angeles, John Corina za CBS-ovu emisiju"48 sati".

Policija je izvijestila da je 2013. najmanje deset puta pokušalaispitati Wagnera, što je on odbio. Zanijekao je bilo kakvu umiješanost u supruginu smrt.

Misterioznoj smrti glumice pridonijele su kontradiktorne verzije događaja na jahti. Wagner je u svojim memoarima napisao da su se on i Walken te noći posvađali te da je, kad je krenuo na počinak, shvatio da nema njegove suprugeni čamca za spašavanje.

Natalie Wood, Robert Wagner

Guliver Image/WENN.com

Kasnije je kazao da je riječ o nesretnom slučaju,da se njegova supruga odvezla u gumenom čamcu nakon žestoke svađe i da ju je tada posljednji put vidio.

Po najnovijim podacima postoje očevici koji su u noći tragičnog nestanka Natalie Wood plovili blizu jahte na kojoj se sve odvijalo. Policiji su kazali da su čuli žestoku svađu para. Isto je potvrdio i kapetan jahte.

Obdukcijom obavljenom nakon smrti utvrđeno je da je glumicu netko napao jer je na ruci, zglobui na vratu imala modrice. No ni u to vrijeme vlasti njezinu smrti nisu vodile kao ubojstvo.

"Detalji koje je Wagner iznio nisu se poklapali s onim što su kazali ostali svjedoci. Čini mi se da je stalno mijenjao priču koja se jednostavnonije poklapala. Uvjeren sam da zna više jer je on bez sumnje zadnji koji ju je vidio živu",rekao je Corina.

Christopher Walken u javnosti nije nikada želio govoriti o kobnoj noći.