Ostalo

Roditelji Melanije Trump dobili stalnu boravišnu dozvolu u SAD-u

Objava o statusu Viktora i Amalije Knavs izazvala je nagađanja s obzirom da su iskoristili sustav poznat pod imenom 'lančanih migracija', a koji je trn u oku predsjednika Trumpa

Tabloid.hr - Hina
22.02.2018 13:54

Roditelji Melanije Trump odsad imaju stalnu boravišnu dozvolu u SAD-u, rekao je u srijedu njihov odvjetnik potaknuši nagađanja dasu se koristili programom spajanja obitelji, aupravo taj program Donald Trump želi ukinuti.

"Mogu potvrditi da su roditelji gospođe Trump oboje legalno u SAD-u u statusustanovnika sa stalnom boravišnom dozvolom", kazao je Michael Wildes u priopćenju.

"Obitelj koja nije dio administracije zatražila je da se njezin privatni život poštuje te neću dati nikakvu drugu izjavu na tu temu", dodao je.

Objava o statusu Viktora i Amalije Knavs , otkrivena u Washington Postu, izazvala je nagađanja s obzirom da su iskoristili sustav poznat pod imenom "lančanih migracija", a koji je trn u oku predsjednika Trumpa.

Izraz kojem su skloni protuuseljenički nastrojeni konzervativci označava legalne useljenike koji u SAD-u dolaze zahvaljujući pokroviteljstvu članova njihove obitelji koji su u SAD uselili prije njih,primjerice riječ je o braćii sestramaili djeci.

"Gotovo sve američke obitelji imaju vezu s programima imigracije koje Trump želi ukinuti, uključujući njegovu vlastitu obitelj", reagirao je demokratski zastupnik Luis Gutierrez .