Ostalo

Gledatelji 'podivljali': Rusi bojkotiraju seriju 'Seks i grad' zbog jednog detalja

Gnjevni ruski emigranti koji žive u Sjedinjenim Državama pokrenuli su peticiju na change.org, tražeći i službenu ispriku. Mreža je, u međuvremenu, kako kažu neki korisnici, bila zauzeta uklanjanjem komentara, no čini se nedovoljno brzo

HINA
02.02.2022 18:30

Nastavak emisije 'Seks i grad' razgnjevio je ruske gledatelje diljem svijeta,kojiioptužuju tvorce serije za dvostruke standarde kada je posrijedi inkluzivnost, kao iza potpuno licemjerje. Gledatelji bojkotiraju seriju, a pokrenuli su i peticijukojomtražeslužbenuispriku, piše portalRussia Beyond.

Carrie Bradshaw, 55-godišnja udovica miljunaša živi u luksuznomestanu u najelitnijem dijelu Manhattana. Njezina nova susjeda koja živi u prizemlju, mlada žena "razgolićenog ramena, s prekrasnim nakitom ili nečim posebnim oko vrata", svojevrsna je verzijaCarrie iz devedesetih.

Zabavlja se do kasno u noć, ljubi se na balkonu sa zgodnim muškarcima, cijelu noć sluša glazbu.Nočini se da je njezina sustanarka Carrie posebno zaokupljena samo jednim pitanjem: odakle toj mladoj ženi dovoljno novca za otmjeni stan na Upper East Sideu. Odgovor na to pitanje odluči potražiti kod svojeprijateljicekojase bavi prodajom nekretnina.

Pročitajte još
Nakon 11 godina: Zvijezde 'Seksa i grada' ponovno na okupu, fizički potpuno drugačije nego nekad!

"Pa ona je ruska prostitutka", odgovara joj prijateljica, dodajući da je to "tipičan scenarij" kada su posrijedi skupenekretnine i njihovi stanari. I to je sve. I tako je dosjetkaizgovorenau osmoj epizodi serije 'I tek tako...' pokrenula lavinu negativnih reakcija.

Uvrijeđeni Rusi i Ruskinje objavili su mnoštvo komentara nakon objave na Instagramu, a kojom se najavljuje novaepizoda. Koristeći hashtagove #metoorussia i #metoorussian, optužuju televizijsku mrežu koja prikazuje serijuza netoleranciju i dvostruke standarde. Gnjevni ruski emigranti koji živeu Sjedinjenim Državama pokrenuli su peticiju na change.org, tražeći i službenu ispriku. Mreža je, u međuvremenu, kako kažunekikorisnici, bila zauzeta uklanjanjem komentara, no čini se nedovoljno brzo.