Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
EBU prelomio

Rusija izbačena s Eurosonga: 'To bi dovelo natjecanje na loš glas'

Službeno je priopćeno da nijedan ruski izvođač ove godine neće sudjelovati na natjecanju za pjesmu Eurovizije

Image
Foto: www.profimedia.hr
RTL.HR/ 25.2.2022. u 18:04
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Rusija je izbačena s ovogodišnjeg Eurosonga. Organizatori su u službenom priopćenju naveli kako zbog aktualnih događanja u svijetu ruskom predstavniku neće biti omogućeno nastupati na eurovizijskoj pozornici. "Europska radiodifuzna unija (EBU) objavljuje da nijedan ruski izvođač neće sudjelovati na ovogodišnjem natjecanju za pjesmu Eurovizije. Izvršni odbor EBU-a donio je odluku na temelju pravila događaja i vrijednosti EBU-a. Preporuku Referentne skupine podržao je i televizijski odbor EBU-a. Odluka odražava zabrinutost da bi, u svjetlu krize u Ukrajini, uključivanje Rusije dovelo natjecanje na loš glas", objavili su iz EBU-a.

Prije donošenja odluke, EBU ističe da su izdvojili vrijeme za opširne konzultacije sa svojim članstvom. "EBU je apolitična članica emitera, predana očuvanju vrijednosti javnog servisa. Ostajemo posvećeni zaštiti vrijednosti kulturnog natjecanja koje promiče međunarodno razumijevanje, okuplja publiku, slavi različitost kroz glazbu i ujedinjuje Europu na jednoj pozornici", zaključili su u službenom priopćenju.

Podsjetimo, EBU je još jučer poručivao da će Rusiji biti omogućeno natjecanje, no mnoge su države, poput Nizozemske, Poljske, svih baltičnih i skandinavskih zemalja, poručile da će, ukoliko se Rusija ne izbaci, odustati od natjecanja. Eurosong bi se ove godine trebao održati u Torinu, nakon što su talijanski predstavnici prošle godine odnijeli pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Ima njuh za biznis

ČARAPE ĆE JOJ DONIJETI MILIJUNE! Lepa Brena lansirala revolucionarni proizvod koji će se prodavati i u Americi?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba