Ostalo

Zbog antiratne pjesme! Ruski glazbenici trebali su doći u Zagreb, pjevač je uhićen

Ruska grupa trebala je kroz nekoliko dana, točnije 18. ožujka nastupati u Zagrebu, ali na službenoj stranici kluba Močvara piše kako je koncert ipak otkazan

T.M.
14.03.2022 15:15

Zbog ratnog stanja u Ukrajini brojnim ruskim glazbenicima otkazani su koncerti diljem svijeta.Kultura otkazivanja na samom je vrhuncu te se bojkotira gotovo sve. Kasta, Shym, Vlada, Khamil, Zmey i Noize MC samo su neki od ruskih umjetnika kojima su otkazani koncerti, ali to ih ne sprječava da izraze nezadovoljstvo zbog napada na Ukrajinu.

Sada je red došao na rusku eksperimentalnu grupu Shortparis koja jeprije nekoliko dana objavila antiratnu pjesmu Vrt Jabuka koja je nastala u suradnji s Zborom veterana koji su se borili u Drugom svjetskom ratu, pišu strani mediji.

Brojni obožavatelji podržali su njihov rad komentirajući kako je ova pjesma pravo osvježenje u moru 'užasa' te na dobar način opisuje strahote koje ljudi proživljavaju tijekom ruske invazije.

Strani mediji pišu i kako je glazbenik iz spomenute grupe, Nikolaj Komjagin uhićen je na prosvjedu te je završio u zatvoru. No, nakon 24 sata pušten je na slobodu.

Ruska glazbena grupa trebala je kroz nekoliko dana, točnije 18. ožujka nastupati u Zagrebu, ali na službenoj stranici kluba Močvara piše kako je koncert ipak otkazan.

"Unazad nekoliko godina ruska post punk elektro senzacija iz StPetersburga SHORTPARIS hara festivalskim pozornicama diljem Europe i istovremeno pobire lovorike kritičara i ovacije publike", rekli su iz kluba 'Močvara' pa dodali:

"Predvođeni karizmatičnim frontmanom Nikolajem Komjaginom (kojeg nazivaju ruskim Ianom Curtisom), ovaj elektronski kvintet spaja techno ritmove i ruske narodne skladbe u žestoku mješavinu zbog koje su nesumnjivo jedan od najboljih ruskih bendova uživoDeath Disco u punom sjaju i s potenciometrima na 11, čemu je osvjedočila i publika koja je bila na njihovom prvom koncertu u Močvari krajem 2019. godine", opisala je Močvara svoje goste", stoji u službenoj objavi.