Ostalo

Olga Smirnova napustila Boljšoj teatar: 'Sramim se Rusije'

Ravnatelj Nizozemskog nacionalnog baleta Ted Brandsen u srijedu je izjavio kako je velika čast za njihovu zemlju što će Olga plesati s njima, ali osvrnuo se i na tužne okolnosti koje su je natjerale na ovaj nesvakidašnji potez

T.M.
17.03.2022 22:00

Iako smo posljednjih dana svjedoci kako ruskim glazbenicima organizatori otkazuju nastupe diljem svijeta, strani mediji sada pišu kako postoje i ruski umjetnici koji samoinicijativno donose rigorozne mjere.

Ruska primabalerina Olga Smirnova već danima kritizira rusku invaziju u Ukrajini, a sada je objavila kako napuštabaletnu kuću'Boljšoj balet' u Moskvi te se pridružuje Nizozemskom nacionalnom baletu, priopćili su izorganizacije.

Ravnatelj Nizozemskog nacionalnog baleta Ted Brandsen u srijedu je izjavio kako je velika čast za njihovu zemlju što će Olga plesati s njima, ali osvrnuo se i na tužne okolnosti koje su je natjerale na ovaj nesvakidašnji potez.

Hrabra Ruskinja već danima kritizira svog predsjednika Vladimira Putina te najoštrije osuđuje ruske odluke i napad na civile u Ukrajini.

"Nikad nisam mislila da ću se sramiti Rusije, uvijek sam bila ponosna na talentirane Ruse, na naša kulturna i sportska dostignuća. Ali sada osjećam da je povučena crta", rekla je Olga pa dodala:

"Ne radi se samo o tome da svaki drugi Rus možda ima rodbinu ili prijatelje koji žive u Ukrajini, ili da je moj djed Ukrajinac... Radi se o tome da nastavljamo živjeti kao da je ovo 20. stoljeće", zaključila je jedna od najboljih ruskih balerina.