Ostalo

S 55 godina radi kao model i zarađuje više od mlađih kolegica!

Svi je znaju po vilinskoj, srebrnoj kosi, a kada prošeta pistom, zasjeni mnogo mlađe. Slavna manekenka Zvončica bila je miljenica najslavnijih svjetskih kreatora, no koliko se god njezin život činio bajkovitim?

RTL
15.04.2014 17:34

Manekenska karijera kratkog je vijeka, ali to se ne odnosi na Zvončicu Vučković . 55 joj je godina tek te i danas aktivno radi kao model i zarađuje više od dvostruko mlađih kolegica, a sve to zahvaljujući u potpunosti prirodnoj ljepoti.

"Ne vjerujem da ću raditi estetske zahtjeve, ali ako je nekome to jako bitno i misli da će se zbog toga bolje osjećati nema ništa loše u tome. Moja kosa je moj najveći adut jer najviše radim zbog kose sam sad pozvana u London na casting", izjavila je Zvončica Vučković, manekenka.

Gotovo cijeli život provela je u inozemstvu, a revije velikane poput Armanija, Guccia, Versachea i Kenza samo su dio bogatog životopisa.

"Radila sam za Moschina, on je sebe nazivao povjesničarom, a ne dizajnerom i naravno Jean Paul Gautier s kojim sam radila više puta".

U 40 godina koliko je u svijetu mode pravila su se promijenila, a sve se češće ističe navodni gay lobi bez kojeg nema uspjeha.

"Najjednostavnije je davati krivnju nekome drugome ako ne radiš i nisi uspješan i probitača. Ja pokušavam sa svima biti dobra, gej ili ne, crni ili bijeli, žuti, narančasti, ne vjerujem u to.

Iako je život modela glamurozan Zvončica je upoznala i onu ružnu stranu. Bili su to dani besparice kada je dan preživljavala na jednoj kavi i nekoliko šećera, no ni tada, iako je mogla, nije pristajala na nemoralne ponude.

"To znači skinuti se gol, pozirati što nikad nisam radila niti sam namjeravala raditi, ali situacija te dovede u mrtvi kut. Sjećam se kao danas... Počela je svirati pjesma 'Do you know', okrenula sam se i rekla 'to nije moj put'".

Najveći problem modnog svijeta, anoreksija, čini se prisutan je jako dugo, samo se tada o tome nije pričalo.

"Ne vjerujem da bi trebale držati dijete i ne jesti... Ja sam prva ta koja je patila od anoreksije, nisam niti znala što je to intenzivno povraćanje, nesklad sam sa sobom i patnja zbog toga što želite biti nešto što niste. Ja sam to prevazišla sama sa sobom, to je jedini način".

Danas uživa u životu, postala je baka, bavi se uređenjem interijera, radi i ujedno je najbolji model sa vlastiti posao.

Premda svi maštaju o bijegu iz Hrvatske, ona je svoje sidro nakon dugogodišnjeg lutanja bijelim svijetom odlučila spustiti upravo tu.

"Moram priznati da sam se preporodila, ali to je nešto što sam odradila iznutra i došla spremna i ovdje se osjećam savršeno kao velika riba u malom moru, a tamo sam bila mala riba u velikom moru".

To da se preporodila i uživa u krugu obitelji joj vjerujemo ali da je bila mala riba nikako ne stoji, no ipak skromnost je oduvijek bila vrlina.