Play ponuda
Play ponuda
dubokoumna lirika

Saznajte što se krije iza refrena Rihannine pjesme 'Work'

Rihanna je pjesmom 'Work' odala počast svojim korijenima tako što je refren ove zarazne pjesme otpjevala koristeći jamajčanski naglasak

Image

Rihanna i Drake

Foto: Instagram
Vijesti.hr/ 10.3.2016. u 14:02
Play ponuda

U posljednje vrijeme vode se rasprave oko toga u čemu je Rihanna pogriješila kad je s albumom ANTI skrenula iz popa koji joj je donio slavu.

Ipak, to ju nije spriječio da još jednom osvoji top liste novim singlom 'Work'.

Memeovi su nastali zbog načina na koji RiRi pjeva refren koji je praktički nerazumljiv, a mnogi su rekli da zvuči kao da je Rihanni bilo mrsko otvarati usta ili čak da ga je otpjevala dok je nešto jela u studiju

Internetom kruže brojni gifovi i memeovi koji se bave refrenom ove pjesme koja je nastala u suradnji s Drakeom.

Nastali su zbog načina na koji RiRi pjeva refren koji je praktički nerazumljiv, a mnogi su rekli da zvuči kao da je Rihanni bilo mrsko otvarati usta ili čak da ga je otpjevala dok je nešto jela u studiju.

Image

Rihanna

Foto: Tumblr
Image

Rihanna

Tumblr

(Foto: Tumblr)

Ipak, istina je potpuno drugačija, a pjevačica je pjesmom odala počast svojim korijenima tako što je refren ove zarazne pjesme otpjevala koristeći jamajčanski naglasak i sleng koji je u širokoj upotrebi na Barbadosu, gdje je i odrasla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda
  • Termin koji se najčešće upotrebljava u refrenu work u doslovnom prijevodu označava rad, ali u spomenutom slengu je to jedan od najprisutnijih pojmova kojim se obilježava seksualni odnos. 
  • He said me haffi work... - haffi je skraćeni izraz za 'have to', što bi se u ovom kontekstu moglo prevesti kao trebalo bi.
  • When you ah guh learn - 'ah guh' je također skraćeni oblik, i to za 'are going to', pa bismo cijelu rečenicu preveli 'Kad ćeš već jednom naučiti?'
  • Meh nuh cyar if him hurt - 'meh nuh cyar' je specifično naglašavanje izraza 'I don't care', tj. 'baš me briga' (hoću li ga povrijediti).

Nadamo se da vam je ovo bilo od pomoći pri razumijevanju pjesme koju sigurno pjevušite ovih dana.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Čudna kombinacija

Svi komentiraju njezin neprimjeren outfit: Poznata pjevačica za crkvu je odabrala kratke hlačice i dekolte

Play ponuda

Više s weba