Ostalo

Scarlett Johannson se baca u novi biznis: peći će kokice u Parizu

Svoj restoran kokica glumica će otvoriti u povijesnoj, aristokratskoj četvrti Marais, a izvori liski Scarlet kažu da će ih ponekada i sama peći za goste

HINA
20.10.2016 12:30

Holivduska filmska zvijezda Scarlett Johansson otvarau subotu uParizu, gastronomskoj prijestolnici, gurmansku pečenjaru Popcorna u kojoj će služiti kokicespravljene po receptima poznatognjujorškogkuhara.

Tridesetjednogodišnja glumica, udana za Francuza Romaina Dauriaca , stručnjaka za oglašavanje, u Parizu provodi velik dio godine, pa će u svome restoranu " Yummy Pop shop" čak iosobno posluživati goste.

Zvijezda,koja se proslavila filmom "Izgubljeni u prijevodu" i "Under the skin", odlučila je svoj restoran kokica otvoriti u povijesnoj, aristokratskoj četvrti Marais, a bude li posao cvjetao nada se proširiti poslovanjeotvaranjem novihlokala.

Glumičin glasnogovornik u Los Angelesu rekao je daJohansson obožava kokice i da će se u Parizu obroci pripremati na licu mjesta sa sezonskim dodacima.

Kuhar Will Horowitz i z njujorških restorana Ducks Eater iHarry and Ida's osmislio je meni u suradnji s američko-francuskim parom. Johannson osobno najviše voli kokice s okusom tartufa, parmezana i kadulje, a među receptima bit će i kokice s morskom solju i maslinovim uljem.

Stručnjaci ocjenjuju da trenutak za inauguraciju nije mogao biti sretnije odabranjer je francuska prijestolnica zapljusnutaameričkim utjecajem u kulinarstvu pa se po Parizu otvaraju restorani koji poslužuju "brunches" (mješavina doručka i ručka), ačak 70 posto restorana uvrstilo je na svoje jelovnike hamburgere.