Play ponuda
Play ponuda
eksluzivni intervju

Severinina sestra Marijana o njezinu bivšem Milanu Popoviću: samo za RTL komentira odnos kraljice estrade i k...

Severinina sestra Marijana Vučković u telefonu i danas čuva poruke koje, kaže, nedvojbeno dokazuju da je sve što je rekla o Milanu Popoviću - istina. Uvijek je, tvrdi, govorila istinu i boli je laž pa stoga želi i ovim putem demantirati da joj je itko ikada prijetio smrću

Ružica Đukić/ 14.1.2016. u 18:30
Play ponuda

Bjesni rat između Severinine sestre i Milana Popovića. Nakon što ga je prozvala da joj nije dopustio da viđa nećaka i uruči mu božićne darove, Milan je preko svojih odvjetnika poslao demantij tvrdeći kako Marijana Vučković - laže. To je bila kap koja je prelila čašu pa se Marijana u ekskluzivnom intervjuu za 'Sve u šest' odlučila povjeriti našoj novinarki Ružici Đukić.

Odvjetnici Milana Popovića poslali su medijima dopis u kojem tvrde kako su Vaše izjave, da Vam nije dopuštao da vidite nećaka Aleksandra, neistinite. Zvuči kao da Vas je optužio za laž. Kako komentirate taj njegov potez?

Image
razočarana situacijom

Severinina sestra ogorčena obiteljskim odnosima: 'Milan mi brani da viđam svog nećaka'

Image
razočarana situacijom

Severinina sestra ogorčena obiteljskim odnosima: 'Milan mi brani da viđam svog nećaka'

"Čini mi se da nam ovo doba delirične komunikacije nameće obvezu da budemo životno umreženi preko medija. Nisam sigurna da kao novinar mogu odgovoriti na ovo pitanje, a da ne potvrdim već dosta puta objavljeno kako se Milan Popović voli stalno pojavljivati u medijima. Profesionalno sam zgranuta načinom se pojedini mediji bave informiranjem javnosti. Izjava koju sam nedavno proslijedila časopisu Alo je demant samoinicijativnih neistina koje mi je pripisao tabloid Svet u Srbiji, a ne potreba da se preko njih dopisujem s Milanom Popovićem, premda on to ne razumije. Sada je u središtu njegova zanimanja i njegovih advokata moja izjava koju sam dala na postavljeno pitanje kakav imamo odnos. Objasnila sam i sad opet moram objašnjavati. Na poruke koje sam poslala krajem 2013. i početkom 2014. da mi bez obzira na odnos s mojom sestrom dopusti da Aleksandru uručim darove za katolički i pravoslavni Božić, nije mi odgovorio. Dakle, samo sam rekla istinu i eto opet nerazumijevanja. Očekujem da moju poruku da svojim advokatima na uvid jer mislim da nemaju prave činjenice za ovaj demant, a drznuli su se nazvati me lažovom. Ja sam ovo nedavno doživjela i s novinarkom Večernjeg lista u Hrvatskoj kada je 2010. u moje ime napisala neistinite navode da sam rekla kako mi se u Splitu prijeti smrću zbog uzurpacije moje imovine pri gradnji City Centra. Pritom sam dala pisanu izjavu koju mi je ovjerila policija Splita, a koja u svemu demantira navode novinarke tog lista i potpisnice teksta. Za razliku od Večernjeg lista i tabloida Svet u Srbiji, ja imam sadržaj poruke koji sam poslala na osobni telefon Milana Popovića, a to može potvrditi izlist moga i njegova mobilnog telefona. Nikad mi ne bi palo na pamet izmišljati kako bih klevetala i vrijeđala oca našeg Aleksandra, ali nemoćna sam zbog njegova nerazumijevanja, kako života, tako i medijskih napisa.

Zašto on to radi?

"Iskreno, ne znam. Moguće da se i njegove riječi ponekad interpretiraju putem medija pogrešno kao što i ja to sad doživljavam."

Je li vas pokušao i direktno kontaktirati?

"Ne, nikad. Jednom je na moju molbu da se uozbilji i prestane voditi medijski rat s majkom svog djeteta odgovorio da ja nisam dio obitelji i da ga prestanem uznemiravati, što sam i učinila."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Što mu najviše zamjerate?

"Ne zamjeram mu ništa i ovo me sve jako žalosti, a voljela bih iskreno da nadiđe taj svoj unutrašnji nemir kako bi imao bolji odnos s obitelji svoga sina. Znam da su ljubomora i srdžba one strašne ljudske pojave koje rastu u nama na istom panju života i kojih se moramo svakodnevno odricati u nastojanju da im ne dopustimo da nas nadvladaju i otežaju nam život i komunikaciju s bližnjima. Mislim da bez obzira na godine on to ne razumije i ne pokušava razumjeti. Ali ja vjerujem da nakon ovog medijskog suočavanja jednom iz njega moraju niknuti neka njegova bolja vrijednost i bolja kvaliteta."

Kakav ste odnos imali prije s njim?

"Čudno je to objasniti. Mogla bih zbog medija reći korektan jer ga nismo ni imali. Svatko tko nosi elementarni odgoj iz kuće bit će u nedoumici kako komunicirati s Milanom Popovićem. To sam shvatila pri prvom susretu. Svakodnevno sam dolazila u njegov stan kad su beba Aleksandar i moja sestra boravili u Beogradu. Na moje 'Dobar dan' nikad nije odzdravio ni pružio ruku, već je samo kimao glavom. Sljedećih dana shvatila sam koliko je otvoren prema ljudima, pa sam se tako ponašala i naučila nositi s tim jer ja sam Aleksandru samo tetka, a na mojoj sestri je izbor kako će živjeti. Pretpostavljam da će i ovo sutra trčati demantirati u novine. Eto, ukratko, jedan detalj ponašanja domaćina i njegova gostoprimstva govore i o njegovu karakteru."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Upravo se čita

Image
DONOSIMO RECEPT

Domaći trganci baš su za prste polizati! Evo kako ih Marina sprema

Godinama ste se držali podalje od izjava vezanih uz privatni život i karijeru Vaše sestre. Zašto ste ipak odlučili progovoriti?

"Istina, jer smatram da nisam kompetentna komentirati kroz medije karijeru moje sestre i njezin vidljivo profesionalan pristup u zabavljanju širih narodnih masa na Balkanu. A zašto sam to ipak učinila sada, vidljivo je iz moje prve rečenice. Već dulje zbog Milanovih izjava u novinama trpim pritisak, kolega koji od mene traže da im kažem svoje viđenje cijele ove medijske strke. Do sad sam se uspijevala oduprijeti, sve dok se nisu drznuli pisati ono što nisam rekla. Jasno mi je da tabloidni mediji vole pisati o mojoj sestri pozitivno ili negativno jer im ona doista podiže čitanost i gledanost, ali u tome ponekad nemaju mjere."

Što biste rekli, kakav je Milan otac malenom Aleksandru?

"Na žalost, ne znam. Nakon što mi nije odgovorio na poruku, shvatila sam da je ipak bolje da šutim i trpim što mi je Aleksandar tako blizu i što ga jedino mogu viđati u Hrvatskoj. Ali sad je to malo drukčije uređeno i veselim se svakom njegovu dolasku s mamom i Igorom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Je li Vam sestra zamjerila što ste istupili u javnost?

"Mislim da je i ona svjesna i da razumije pod kakvim se pritiskom neistinitih navoda u pojedinim tabloidima nalaze njezini bližnji. Naši životi i zanimanja su dijametralno suprotni pa kako se ne viđamo svaki dan, zajedničko vrijeme ne trošimo na prazne priče i njihove aktere.

Viđate li sada nećaka redovito? Viđa li ga otac?

"Kad god mogu, spojim nekoliko dana i dođem u Hrvatsku, no posljednjih godina zbog posla i obveza nisam uvijek u prilici i zbog toga iskreno žalim. Potpuno sam upućena u to da Aleksandar viđa svog tatu redovito, a pouzdano znam da je praznike oko pravoslavnog Božića proveo s ocem."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Kakvo je Vaše mišljenje o zetu Igoru? Kako se on nosi s cijelom situacijom?

"Ja mišljenje o nekome stječem cijeli život. Za Igora mogu reći onoliko koliko ga do sad poznajem. On je jedan dobro odgojen mladi muškarac s velikom ljubavlju prema mojoj sestri i njezinu sinu. To ili imate ili nemate u sebi, a naravno, odgoj nosite iz kuće. S Igorom ne razgovaram o Milanu Popoviću i ne komentiram ga jer je on nebitan za naš odnos, ali primijetim da ponekad pregrize jezik, a vjerojatno se trza na ružne stvari upućene Severini, kao i na ono kroz što zajedno prolaze njih troje. Aleksandar je uz pomoć Igora naučio plivati bez koluta i rukavica za plivanje. Zar to ne govori kakav je čovjek Igor?"

Jeste li zamjerili sestri Zdenki sve ono što je izgovorila?

"Već sam u demantiju objasnila da je svatko odgovoran za sebe u ovom našem životu, ali iskreno sumnjam da moja sestra ima u sebi toliku nacionalnu mržnju i netrpeljivost. To bi bilo nelogično jer u Srbiji je boravila prije dvadeset godina samo jedan dan. Zato smatram da ne može u tako malo vremena imati dojam o Srbima i Srbiji kao zemlji. Ali kako se Hrvatska i Srbija stalno medijski trude oko podjele kulturnog prostora, jezika i vidljivih sličnosti, radeći uporno na suspenziji svega onog što im je slično, a što ima veze s idejom unutrašnje doktrine izražavanja duboke narcisoidne kulture u međusobnoj komunikaciji, vjerojatno oni malo slabiji pokleknu pa se žargonski rečeno izlupetaju. Tko previše sluša i čita tabloidne medije u Hrvatskoj i Srbiji, vjerojatno misli da druga istina i mišljenje ne postoje. Zato je danas „čovjek čovjeku vuk“ i u ovom krugu „besmisla“ samo najotporniji opstaju, a svi drugi mogli bi se svesti pod nazivnik mekušci."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda
Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Pukla ljubav

Razvodi se legendarni bosanski nogometaš nakon 28 godina ljubavi

Play ponuda

Više s weba