Ostalo

Sjećate li se zločeste Valerie Malone iz Beverly Hillsa? Evo gdje je Tiffani Thiessen danas

Njezina glumačka karijera započela je nakon mnogobrojnih pojavljivanja u tinejdžerskim časopisima, već s navršenih 15 godina

L. K.
06.10.2022 08:00

Milijuni obožavatelja koji se sjećaju tinejdžerske serije 'Beverly Hills 90210' definitivno nisu zaboravili nju, atraktivnu američku glumicu Tiffani Thiessen koja je utjelovila zločestu Valerie Malone. U seriji je popularni Brandon kojeg je glumio Jason Priestley , bio ludo zaljubljen u Valerie. Njezin put prema slavi bio je doista brz i moglo bi se reći kako se odvio preko noći. U početku temeljio na njezinom licu i bujnom poprsju zbog kojeg je dospjela na naslovnice što joj je otvorilo put prema nekim ulogama, ne samo u serijama, već i u filmovima kao što su 'Son in Law', 'Shriek If You Know What I Did Last Friday the 13th', 'Hollywood Ending', 'Cyborg Soldier' te u 'From Dusk Till Dawn 2 – Texas Blood Money'.


Djetinjstvo

Tiffani Amber Thiessen je rođena u kalifornijskom Long Beachu 23. siječnja 1974. godine kao dijete Robyn i Franka . Svog brata Todda oduvijek je navodila kao jednog od svojih najvažnijih izvora inspiracije, dok je vlastitu majku i baku prozvala uzorima. Upravo zbog toga je rekla: "Ja sam mutantica jer imam toliko toga u sebi, da polovicu uopće niti ne znam. Njemica sam s jedne strane, Grkinja i Velšanka s druge. Majka je tamnoputa, a plave oči sam naslijedila od oca".

Tiffani Thiessen

Kao djevojčica je sudjelovala na natjecanjima ljepote i okrunjena je za Miss Junior America 1987. godine. Njezino prekrasno lice pridonijelo joj je pobjedu u časopisu 'Great model Search' što je iduće godine lansiralo na naslovnicu časopisa Teen. S tinejdžerskog časopisa do modela godine prerasla je u svega nekoliko mjeseci što joj je utabalo put u glumačkoj karijeri. Već je tada, kao 15-godišnjakinja, dobila svoju prvu ulogu na koju je nagovorio njezin ujak Roger Ernest . On je studirao sa Stevenom Spielbergom te je glumio u dva filma, oba puta dobio je ulogu policajca.


Karijera i njezin vrhunac

Bez ikakvog prethodnog glumačkog iskustva dobila je ulogu Kelly Kapowski u TV seriji 'Školsko zvono' ('Saved by the Bell') u kojoj je glumila do kraja 1993. godine. Iako je bila riječ o njezinoj prvoj ulozi, očito nije mogla izbjeći skandale poput sočnih tračeva poput onog da se u knjizi snimanja navelo da je bila u vezi s kolegom Marijem Lopezom . Lopez je glumio A.C. Slatera pa je očito popularnost koju je uživao u seriji odlučio prenijeti i u stvarni život. Upravo ga je to stajalo veze s Tiffani koja ga je na setu serije uhvatila dok je varao sa sporednom glumicom.

Još jedna romansa koja se rodila na snimanju 'Škoslkog zvona' bila je ona s kolegom Markom-Paulom Gosselaarom koji je utjelovio lik Zacka Morrisa. prema riječima producenta serije, Petera Engela , prvo je Marko ljubio Tiffani, a tek nakon njega je pružila šansu Lopezu. "Uhvatila ga je u garderobi sa sporednom glumicom. Nosila je njegovu kožnu jaknu koju je potom u bijesu potrgala i bacila na njega", sjetio se Engel tog dramatičnog trenutka.

Tiffani Thiessen

Nakon svoje prve uloge nije se baš odmarala pa je već početkom 1994. godine "postala" Valerie Malone u kultnoj teen-seriji 'Beverly Hills 90210'. Već tada su počele pljuštati ponude s ulogama u filmovima, a ostvarila se u naslovima poput: 'The Stranger Beside Me', 'She Fought Alone' i 'Sweet Dreams and Buried Secrets'.

Zanimljivo je kako je Tiffani prva glumica koja se izravno pridružila glavnoj postavi serije 'Beverly Hills 9021' čiji je lik napustila 1998. godine, u prvim epizodama devete sezone serije. Njezinim populariziranjem u navedenoj seriji, uzlaznom je putanjom krenula njezina karijera u filmovima poput: 'Speedway Junky', 'From Dusk Till Dawn 2: Texas Blood Money', 'Love Stinks', 'The Ladies Man', 'NewsRadio', 'Two Guys and a Girl', 'Just Shoot Me!' i 'Good Morning, Miami'.

Pojavljivala se još u nekim serijama, ali ni blizu popularnim kao što je bio 'Beverly Hills' pa se fokusirala na glumu u filmovima. 'Shriek If You Know What I Did Last Friday the Thirteenth', 'Hollywood Ending', 'Pandemic', 'What About Brian' i 'Cyborg Soldier', samo su neki od naslova u kojima se pojavila.

Zanimljivo je da joj je bila ponuđena uloga i u legendarnoj seriji 'Prijatelji' ('Friends'), no sama je istaknula da je bila premlada za uklapanje s ekipom iz serije pa je tu ulogu dobila Jennifer Aniston .


Gdje je danas?

Thiessen je pored raznih televizijskih i filmskih uloga okušala i kao filmska producentica i redateljica od 2009. do 2014. godine.

Nakon tumačenja uloge u seriji 'White Collar', pojavila se u nebrojenim TV emisijama te je imala vlastitu kuharsku emisiju 'Dinner at Tiffani's' koja e emitirala od 2015. do 2017. godine. Ondje je pripremala različita jela s raznim zvijezdama nakon čega je glumila Lori Mendoza u seriji 'Alexa & Katie' od 2018. do 2020. Isto tako, imate je prilike vidjeti i u TV seriji 'Školsko zvono' gdje se pojavila u tri epizode u razdoblju od 2020.-2021. godine

Kasnije se ostvarila kao voditeljica MTV-jeve humoristične emisije 'Deliciousness', koja je bila svojevrsni spinoff programa 'Ridiculousness'.

Tiffani Thiessen

Svoje slobodno vrijeme ispunila je održavanjem zamamne figure za što je zaslužna uravnotežena prehrana te redoviti treninzi s utezima. "Tjelovježba pomaže sa svime, ima fantastičan učinak na moj san. Ako ne vježbam, osjećam značajnu razliku. Teže mi je zaspati i ne spavam kvalitetno", izjavila je Tiffani za Self dodajući kako ponedjeljkom, srijedom i petkom ima treninge snage i treninge visokog intenziteta. utorak i četvrtak je rezervirala za pilates, a vikend rado ode u planine.

U pandemijsko doba otkrila je svoj novi način rekreacija - sobno bicikliranje na Pelotonu.


Privatni život

Tiffani je već 1993. počela izlaziti s Brianom Austinom Greenom . Već su se uselili u zajednički dom u srpnju 1994., ali suživot im je otkrio kako ipak nisu jedno za drugo te su prekinuli već iduće, 1995. godine.

Kraj devedesetih za nju je bio vrlo težak period jer je tada njezin dečko i kolega David Strickland , podigao ruku na samog sebe.

Nakon perioda tugovanja, našla se u zagrljaju glumca Richarda Ruccola koji ju je zaprosio 2001. godine, ali nažalost zaruke su propale u proljeća 2003. godine.

Svoju bračnu sreću pronašla je s glumcem Bradyjem Smithom za kojeg se udala 9. srpnja 2005. godine. Pet godina kasnije rodila je kćer Harper Renn , a 2015. godine na svijet je donijela i sina po imenu Holt Fisher .