Ostalo

Slavni antivakseri: Ove zvijezde se žestoko protive cijepljenju djece

Posljednjih godina sve više zvijezda progovara protiv mogućih "opasnosti" cijepljenja djece. Neki od njih misle da cjepiva uzrokuju autizam, što je znanstveno pobijeno bezbroj puta. Drugi misle da bi cijepljenje trebalo biti osobni izbor roditelja koji ne diktira vlada. Upravo zbog svojih uvjerenja o štetnosti i bespotrebnosti cjepiva, neke su zvijezde donijele odluku da ne cijepe svoju djecu, a tko se sve našao na ovoj listi saznajte klikom na 'SLJEDEĆA'.

Tabloid.hr
26.08.2019 16:00

Nika Antolos

Bivša pjevačica Feminnema u privatnoj Facebook grupi koju je otvorio saborski zastupnik Ivan Pernar podijelila svoje neugodno iskustvo s cjepivima.

Nakon što joj je kći Sienna primila cjepivo DiTePer prestala je jesti i piti te je neprestano vrištala.

S djevojčicom je otišla na Hitnu, ali su ju vratili doma uz objašnjenje da djeca plaču.

"Nakon sat vremena prestaje vrištanje i počinje još gora tišina. Omalaksala, pogled u prazno. Ulazim na hitnu i ponavljam da nije dobro. Ovaj put je skidaju i vide nenormalno oteklu nogicu gdje je primljeno cjepivo. Govore kako je premala za uspavati i kako nemaju ništa za 'umrtviti' lokalno. Držim svoje dijete dok ona vrišti jer joj na živo zarezuju nogicu i istisnu sav crni gnoj vani", opisala je Antolos.

Dodala je da je kasnije saznala da nitko od doktora i medicinskih sestara nije cijepio svoju djecu jer, kako kažu, to je preriskantno.

"Govore kako je očito alergijska reakcija na cjepivo, naravno ne znaju na koje. Od tada vidjele su se promjene koje su jako sličile na autizam (vrtjela se u krug, slaganje igračaka po veličini u redu kroz cijeli stan...). Bogu hvala uz molitvu sve je otišlo. Ostalo je 'samo' grčenje lica i ručica kada je uzbuđena dan danas. Nikad više moje dijete neće dobiti ništa. Zato srcem i tijelom spremna sam za borbu", napisala je pjevačica u grupi, a njena je objava ubrzo postala javna.


Charlie Sheen

Sheen i njegova bivša supruga Denise Richards su 2008. vodili pravnu bitku oko cijepljenja svoje djece. Glumac na cjepiva navodno gleda kao na "otrov".

Bio je toliko bijesan kada je Richards dobila parnicu protiv njega da je račun od 380 dolara platio u centima.


Lisa Bonet

Bonet je bila jedna od prvih zvijezda koje su progovorile protiv cijepljenja. Naime, ona zagovara pravo svakog roditelja na izbor još od 90-ih.

Glumica je u talk showu 1990. izjavila da cijepljenje može "uvesti vanzemaljske mikroorganizme u dječju krv", što potencijalno može imati dugoročne efekte.

Bonet je danas majka troje djece. Odraslu kći Zoe je dobila u braku s Lennyjem Kravitzom, dok 12-godišnju kći Lolu i 10-godišnjeg sina Nakou-Wolfa ima s glumcem Jasonom Momoom.


Jessica Biel

Poznata glumica se u lipnju pridružila aktivistu Robertu F. Kennedyju Jr.-u u lobiranju protiv kalifornijskog zakona koji bi ograničio izuzeće od cijepljenja bez pristanka državnog službenika za javno zdravstvo. Njime bi se ozakonilo cijepljenje prije upisa djece u školu.

Iako je Kennedy odbio svrstati Biel u antivakserski pokret, rekao je da se ona zalaže za sigurna cjepiva i medicinsku slobodu.

Nakon lavine kritika oglasila se i sama glumica rekavši da "nije protiv cjepiva, već podržava pravo na donošenje informiranih medicinskih odluka za svoju djecu".


Jim Carrey

Glumac vjeruje da određena cjepiva uzrokuju autizam, a svoj je stav iznio na Twitteru.

"Kalifornijska vlada je odobrila trovanje više djece živom i aluminijem iz obaveznih cjepiva. Ovaj korumpirani fašist mora biti zaustavljen", tvitao je Carrey u lipnju 2015.

Kasnije je objasnio da nije protiv svih cjepiva, već samo protiv onih na bazi tiomersala i žive.


Jenny McCarthy

Glumica i Carreyeva bivša djevojka je najglasnija protivnica cijepljenja u Hollywoodu.

Iako je nedavno omekšala svoj stav rekavši da nije protiv cjepiva, već zagovara sigurno cijepljenje, u više je navrata rekla da se "treba riješiti otrova, odnosno žive iz cjepiva".

Njenom sinu Evanu autizam je dijagnosticiran kada je imao tri godine, a vrlo je otvoreno govorila da za tu dijagnozu krivi cjepiva.


Mayim Bialik

Zvijezda 'Teorije velikog praska' smatra da bi svatko trebao sam istražiti učinke cjepiva, umjesto da liječnici odlučuju umjesto njih.

"Broj cjepiva koje smo dobivali kao djeca, samo je trećina ili četvrtina cjepiva koju djeca primaju danas. Zato smatram da možete učiniti što god želite", rekla je Bialik.


Alicia Silverstone

Glumica koja je u posljednje vrijeme poznatija po svojim bizarnim roditeljskim metodama, nikoga nije iznenadila kada je otkrila da ne podržava cijepljenje.

"Iako još uvijek ne postoji konačna studija o negativnim utjecajima cjepiva, postoji sve više anegdotalnih dokaza od liječnika koji su dobili uznemirujuće pozive roditelja koji tvrde da njihovo dijete više nikada nije bilo isto kao prije cjepiva. Imam prijatelje čija su djeca bila pogođena na taj način", napisala je Silverstone u knjizi 'The Kind Mama'.


Jenna Elfman

Zvijezda serije 'Dharma i Greg' nedavno je posjetila skup protiv obaveznog cijepljenja.

"Kada otvorite vrata za oduzimanje prava roditelja, otvarate vrata za različito tumačenje ustava", rekla je tada Elfman.

Također, na svojoj Facebook stranici podijelila je peticiju za zabranu obaveznog cijepljenja.


Selma Blair

Blair je postala majka 2011. godine, a od tad je sve glasnija protivnica cijepljenja.

Na Twitteru je prije nekoliko godina podržala pravo roditelja na izbor oko cijepljenja svoje djece.

"Roditeljski izbor je naše pravo. Većina cijepi djecu. Dopustite nam da biramo", napisala je glumica.


Rob Schneider

Schneider smatra da o cijepljenjune bi trebala odlučivati vlada.

"Ne možete natjerati ljudi da obave ono što ne žele obaviti. Roditelji moraju biti oni koji odlučuju što je najbolje za svoju djecu. O tome ne može odlučivati vlada", rekao je glumac koji često na društvenim mrežama objavljuje svoje antivakserske stavove.

"Učinkovitost cjepiva nije dokazana, a o njihovoj toksičnosti govori sve više nuspojava. Imamo sve više i više autizma", rekao je Schneider koji je zbog svojih uvjerenja izgubio nekoliko glumačkih angažmana.


Kirstie Alley

Glumica i scijentologinja najpoznatija po ulozi u seriji 'Kafić uzdravlje' također zagovara pravo roditelja na izbor oko cijepljenja djece.

"Nisu sva cjepiva bezopasna. Vaša djeca, vaš izbor", tvitala je Alley 2015.


Danny Masterson

Još jedan scijentolog na ovoj listi i glumac poznat po ulozi u seriji 'Lude sedamdesete' također se protivi cijepljenju djece.

On se također protivio kalifornijskim zakonima koji ograničavaju broj djece koja se neće cijepiti pa je tvitao: "Pomozite mi u borbi protiv fašizma u Kaliforniji potpisivanjem ove peticije. Nitko nam neće govoriti kako bismo trebali živjeti, jesam li u pravu?"