Play ponuda
Play ponuda
TRAGEDIJA NA SETU

Smrtonosni pucanj na setu filma 'Rust': Alec Baldwin se nagodio s obitelji ubijene snimateljice

Trenutno još nije poznat iznos nagodbe 64-godišnjeg glumca s obitelji Hutchins jer se mora potvrditi na sudu

Image
Foto: Profimedia
Hina/ 6.10.2022. u 9:45
Play ponuda

Američki glumac Alec Baldwin priopćio je u srijedu da se nagodio s obitelji direktorice fotografije Halyne Hutchins koju je ubio u listopadu 2021. baratajući revolverom na snimanju vesterna 'Rust', što je potreslo Hollywood.

Glumac je u objavi na Instagramu napisao da je "zahvalan svima koji su pridonijeli rješenju tog tragičnog i bolnog događaja". Produkcija filma će se nastaviti u siječnju 2023., navodi se u odvojenom priopćenju koje je dobio AFP.

Nagodbom se završila civilna tužba koju je obitelj Hutchins podigla protiv Baldwina.

Image
Foto: Profimedia
Image
Profimedia

Iznos nagodbe koja se još mora potvrditi na sudu, nije objavljena.

"Ne želim nikoga optuživati (ni producente ni Baldwina)", komentirao je suprug pokojne direktorice fotografije Matthew Hutchins, prenosi se u priopćenju producentske kuće. "Svi smo sigurni da je Halynina smrt rezultat strašne nesreće".

Snimanje se treba nastaviti u siječnju 2023. "sa svim glavnim sudionicima", dodao je, rekavši da će on biti izvršni producent filma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda
Image
Foto: Profimedia
Image
Profimedia

Dana 21. listopada 2021. snimanje filma na ranču u Santa Feu (Novi Meksiko) prometnulo se u tragediju kada je Baldwin povukao okidač oružja u kojem je umjesto lažnih bio pravi metak koji je smrtno ranio 42-godišnju Halynu Hutchins.

Nesretni slučaj je veoma potresao javnost u zemlji gdje oružje odnosi velik broj žrtava, ali i izvan američkih granica. Događaj je potaknuo hollywoodske studije da preispitaju propise u uvjete snimanje filma.

Image
Foto: profimedia.hr
Image
profimedia.hr

Alec Baldwin (64) koji je glumio u mnogim akcijskim filmovima, stekao je veliku popularnost nastupom u emisiji Saturday Night Live u kojoj je ismijavao Donada Trumpa.

Image
Foto: Profimedia
Image
Profimedia
Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Na gospodarskom forumu

Mia Franić nakon dugo vremena snimljena u javnosti: Manekensku karijeru u potpunosti je ostavila u prošlosti

Play ponuda

Više s weba