Ostalo

Smrtonosni pucanj na setu filma 'Rust': Alec Baldwin se nagodio s obitelji ubijene snimateljice

Trenutno još nije poznat iznos nagodbe 64-godišnjeg glumca s obitelji Hutchins jer se mora potvrditi na sudu

HINA
06.10.2022 09:45

Američki glumac Alec Baldwin priopćio je u srijedu da se nagodio s obitelji direktorice fotografije Halyne Hutchins koju je ubio u listopadu 2021. baratajući revolverom na snimanju vesterna 'Rust', što je potreslo Hollywood.

Glumac je u objavi na Instagramu napisao da je "zahvalan svima koji su pridonijeli rješenju tog tragičnog i bolnog događaja". Produkcija filma će se nastaviti u siječnju 2023., navodi se u odvojenom priopćenju koje je dobio AFP.

Nagodbom se završila civilna tužba koju je obitelj Hutchins podigla protiv Baldwina.

snimateljica halyna hutchins

Iznos nagodbe koja se još mora potvrditi na sudu, nije objavljena.

"Ne želim nikoga optuživati (ni producente ni Baldwina)", komentirao je suprug pokojne direktorice fotografije Matthew Hutchins , prenosi se u priopćenju producentske kuće. "Svi smo sigurni da je Halynina smrt rezultat strašne nesreće".

Snimanje se treba nastaviti u siječnju 2023. "sa svim glavnim sudionicima", dodao je, rekavši da će on biti izvršni producent filma.

Halyna Hutchins

Dana 21. listopada 2021. snimanje filma na ranču u Santa Feu (Novi Meksiko) prometnulo se u tragediju kada je Baldwin povukao okidač oružja u kojem je umjesto lažnih bio pravi metak koji je smrtno ranio 42-godišnju Halynu Hutchins.

Nesretni slučaj je veoma potresao javnost u zemlji gdje oružje odnosi velik broj žrtava, ali i izvan američkih granica. Događaj je potaknuo hollywoodske studije da preispitaju propise u uvjete snimanje filma.

Alec Baldwin

Alec Baldwin (64) koji je glumio u mnogim akcijskim filmovima, stekao je veliku popularnost nastupom u emisiji Saturday Night Live u kojoj je ismijavao Donada Trumpa .

Alec Baldwin ubojstvo snimateljca oružarka Haylna Hutchinns, film 'Rust'