Ostalo

Snimka poziva iz 2009. godine baca novo svjetlo na sudsku bitku Britney Spears

Uskoro izlazi novi dokumentarac o Britney Spearsu kojem će se otkriti do sada nepoznate činjenice o njenoj borbi protiv sudski propisanog skrbništva.

RTL.hr
23.09.2021 09:13

Karijera i bogatstvo Britney Spears u rukama su njenih zakonskih skrbnika od 2008. godine, nakon što je pretrpjela javnu krizu mentalnog zdravlja. Pjevačica se godinama nije htjela javno izjašnjavati o tom slučaju, sve do ovog lipnja kada se ponovo obratila sudu u eksplozivnom saslušanju koje je bilo otvoreno za javnost.

Svemu je prethodio prvi dokumentarac o njenom životu, 'Framing Britney', na koji je reagirala rekavši da ju je jako povrijedio. No, uskoro izlazi novi dokumentarac 'Britney vs. Spears' koji bi trebao baciti potpuno novo svjetlo na cijeli slučaj.

Kratka je najava već uspjela šokirati milijune fanova i pristaša pokreta 'Free Britney'. U njoj se jasno čuje snimka poziva koji je Britney uputila svom odvjetniku, a koja datira još iz 2009. godine.

Bok, moje ime je Britney Spears, zvala sam vas ranije. Zovem ponovo jer sam htjela osigurati da tijekom procesa za ukidanje skrbništva...", čuje se na snimci prije nego što naglo završi.

Kontekst ove snimke dokazuje da je Britney očito htjela da se skrbništvo ukine već godinu dana nakon njenog mentalnog sloma, iako o tome nikada nije htjela ništa javno govoriti. Sada je svima postalo jasno da je Britney u tajnosti vodila dugu i emocionalnu bitku za ukidanje skrbništva koje raje već 13 godina.

Novo sudsko saslušanje o ukidanju skrbništva zakazano je za 29. rujna, no sud se nije oglasio od kada je njezin otac, Jamie Spears , zatražio da ga se razriješi dužnosti zakonskog skrbnika zbog čega nije sigurno hoće li se Britney i dalje obratiti sudu na taj datum.