Play ponuda
Play ponuda
MALOLJETNICE I MALOLJETNICI

Šokantna svjedočenja žrtava R Kellyja: 'Pitao me jesam li ikada maštao o muškarcu'

Tvrdio je kako je Kelly snimao njihove seksualne odnose

Image
Foto: Shutterstock
Tabloid.hr/ 1.9.2021. u 13:50
Play ponuda

U sudskom procesu koji se vodi protiv R. Kellyja zbog niza zlostavljanja pojavile su se dvije nove tužiteljice. Jedna od njih je žena koja je tvrdila da ju je R. Kelly prisilio na seks kad je imala 17 godina, u svlačionici nakon njegovog koncerta prije nekih 26 godina. Žena je identificirana kao Addie i riječ je o četvrtom tužitelju i svjedočenju. Napad se dogodio, prema njezinim riječima, 2. rujna 1994. godine - i to svega dva dana nakon što je tada 27-godišnji R. Kelly ilegalno oženio Aaliyahu koja je u to doba imala 15 godina. Addieno svjedočenje je prvi put je ikada javno govorio o navodnom napadu, piše Vulture.

"Bila sam u potpunom šoku", rekla je Addie o navodnom napadu. "Bila sam samo introvertirana i sramežljiva i uopće nisam znala što bih rekla. Jednostavno sam ostala paralizirana od straha".

Addie tvrdi kako se navodni seksualni napad dogodio nakon Kellyjevog koncerta u Miamiju. Prijateljica Addieine majke koja je tada radila na lokalnoj radio postaji osigurala je VIP karte za Budweiser Superfest. Addieina majka dala je VIP karte svojoj kćeri i njezinoj 19-godišnjoj prijateljici.

"Bila je to VIP karta s pristupom u sve lože", prisjetila se Addie.

"Glazbenica zbog koje sam prvenstveno otišla bila je Aaliyah", nastavila je i kazala kako je bila obožavateljica njezine glazbe. "Nažalost, nije nastupila", istaknula je.

Za razliku od Aaliyahe, te večeri R. Kelly je nastupao.

"Jeste li bili ljubitelj njegove glazbe?", bilo je pitanje tužiteljstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

"Hm, bio je u redu", rekla je.

Tinejdžerice su bile "prilično blizu" pozornice u VIP odjeljku, a sam nastup R. Kellyja je bila završna točka festivala.

"Kad je koncert završio, nekoliko minuta nakon toga, meni i mojoj najboljoj prijateljici prišli su neki ljudi koji su nas pitali želimo li dobiti autogram", dodala je. "Pitali su me da li ja i moja najbolja prijateljica želimo dobiti Kellyjev autogram", tvrdila je Addie koja se sjeća kako nije namjeravala otići u backstage.

Kelly je nakon nastupa najavio da “žene mogu svratiti u backstage”, ali je napomenuo kako moraju biti punoljetne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Upravo se čita

Image
VELIKA NOVOST

Paulina se uselila u novu kuću, a za RTL.hr otkrila tko još živi s njom: 'Došlo je do velikog preokreta'

"Budući da sam bila maloljetna, pretpostavila sam da ne mogu ondje doći", izjasnila se.

Prema Addienim tvrdnjama, muškarci koji su pozvali tinejdžerice nisu pitali za njihove godine niti su tražili osobne iskaznice. Kada su ih izbacivači doveli u backstage, ubrzo su odvedene u svlačionicu gdje se razgovaralo s Kellyjem.

Izbacivači ih odveli u backstage

"Kad smo došle do njega, prestao je s intervjuima i prišle smo mu te je on započeo razgovor. Rekla sam mu kako sam i sama ambiciozna umjetnica. Tada mi je zapisao broj (hotelske) sobe i predložio mi da dođem na audiciju", kazala je Addie.

"Rekla sam mu da nisam sigurna je li uopće dopušteno da budemo sami u sobi jer sam tada imala 17 godina", rekla je i dodala nedugo nakon toga kako joj na to nije ništa odgovorio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Kelly je razgovarao s jednim od izbacivača, a iz sobe su ubrzo ispraćene sve tinejdžerice osim dvije. "Rekli su nam da ostanemo", rekla je.

Image
TRAUMA IZA BLJEŠTAVILA

Mogla je biti poput Beyonce, ali život joj je tragično završio: Tko je bila Aaliyah, pjevačica koju je R. Kelly oženio sa 15 godina da bi je natjerao da pobaci?

Image
TRAUMA IZA BLJEŠTAVILA

Mogla je biti poput Beyonce, ali život joj je tragično završio: Tko je bila Aaliyah, pjevačica koju je R. Kelly oženio sa 15 godina da bi je natjerao da pobaci?

"Htio je odigrati igru i pitao me tko bi se mogao bolje poljubiti", prisjetila je. Kelly joj je pričao o novoj pjesmi na kojoj je radio. "Počeo se ljubiti s mojom najboljom prijateljicom", dodala je. Isprva je Addieina najbolja prijateljica uzvratila poljubac nakon čega je zastala.

"Počeo me ljubiti", rekla je Addie. Uzvratila je poljubac.

"Kelly me držao za zapešća i otkopčao mi hlače"

"Isprva, ali onda sam se osjećala pomalo preopterećeno. Postao je malo agresivniji i pomaknuo se prema stražnjem dijelu sobe. (Kelly me) držao za zapešća i otkopčao mi hlače. Nekako me odveo do stražnjeg dijela sobe gdje smo imali nezaštićeni spolni odnos", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Kelly je pokušao uhvatiti Addieinu najbolju prijateljicu za ruku "kako bi je natjerao da sudjeluje, ali ona je odbila", tvrdila je. Kad je Kelly završio sa zlostavljanjem, Addie je podignula kratke hlače. Tinejdžerice su otključale vrata i istrčale vani.

"Moja najbolja prijateljica je htjela da nazovemo policiju i podnesemo tužbu. U to vrijeme sam bila jako uplašena... nisam htjela nositi teret žrtve. Pretpostavila sam da u slučaju ako nastavim s tim, neću moći napredovati u karijeri i bit ću stavljena na crnu listu cijele industrije", prisjetila se.

Tijekom unakrsnog ispitivanja, Kellyjev odvjetnik Deveraux L. Cannick više je puta "napao" Addie.

"Netko vas je silovao, a vi ste program zadržali kao uspomenu?" pitao ju je, na što mu je Addie odgovorila kako ga je čuvala u kutiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Cannick je istaknuo da se navodni incident dogodio prije više od 26 godina, pokušavajući potkopati njezine tvrdnje ukazujući na razdoblje prije nego što se javila. Addie je vlastima otišla početkom 2019. godine.

"Cijelo to vrijeme bili ste traumatizirani, zar ne?", pitao je Cannick.

"Da", odgovorila je Addie.

"Bili ste poniženi, zar ne?"

"Da", rekla mu je.

"A to poniženje i trauma nisu vas natjerali da izađete pred policiju tek 24 godine kasnije?"

Nakon tog pitanja Addie je briznula u plač.

"Nisam išla u policiju jer u to vrijeme nisam htjela podnositi teret i sramotu žrtve, a i dodatne traume", objasnila je.

"U to vrijeme?"

"Sada sam odrasla, nisam djevojčica", rekla je, sada 43-godišnja Addie.

Seksualno zlostavljanje tinejdžera

Otprilike sat vremena nakon što je zaključeno Addieno svjedočenje, došlo je do još jednog šokantnog priznanja. Tužitelj je bio muškarac kojeg je Kelly seksualno zlostavljao kada je imao samo 17 godina.

Ovaj tužitelj, kojem je na suđenju dodijeleno ime Louis, radio je kao dostavljač za prigradski Chicago McDonald's kada mu se 2006. približio automobil R. Kellyja. Kelly je zamolio Louisa da mu da telefonski broj kolegice koju je zapazio. Tadašnji tinejdžer se složio, a Kelly mu je dodao list papira. Louis, koji je želio postati glazbenik, dao je papir svojoj majci. Nazvala Kellyja i on ih je pozvao na zabavu u svojoj kući u Olympia Fieldsu u Illinoisu. Na zabavu su otišli on i njegovi roditelji koje je kasnio otpratio.

Louis se zatim vratio sam u rezidenciju. On, Kelly i tehničar su ušli u studio. Kelly je upitala Louisa što ima, misleći pritom na njegovu glazbu, nakon čega je tinejdžer pustio je svoju traku na preskoke. "Rekli su da zvučim prilično dobro... da imam potencijal", prisjetio se.

Kelly je sljedećeg dana ponovno pozvao Louisa kući. Louis i tehničar su snimili glazbu, a zatim je svirali za Kellyja.

"Pustio je pjesmu da mi svira samo pet sekundi i rekao da mu se ne sviđa", nakon čega je Louis napustio studio.

Ponovno su se Louis i Kelly vidjeli na košarkaškoj utakmici nakon čega ga je tinejdžer nazvao. Kelly ga je sutradan pozvao u kućni studio.

"Neko smo vrijeme sjedili i razgovarali. Samo me pitao: Što sam spreman učiniti za glazbu?", rekao je Louis.

Kelly je "samo ponavljao: 'Ne, to nije to', i upitao Louisa ima li maštarija.

“Rekao sam, imam fantazije. Rekao sam mu da maštam o dvije ili tri djevojke odjednom, a on me pitao: 'Jesi li ikada maštao o muškarcu?'. Rekao sam ne. Spustio se na koljena i nastavio me oralno zadovoljavati. Rekao sam da mi se to ne sviđa", rekao je Louis. Kelly je stao. “Samo mi je rekao: 'Ostani između mene i njega. Sada smo obitelj. Mi smo braća".

Louis je nakon tog incidenta i dalje odlazio na Kellyjeve zabave. Tvrdio je kako je Kelly snimao njihove seksualne odnose. Kelly je zamolio Louisa da ga zove "tata". S obzirom na to da su se njihovi susreti nastavili, Louis je rekao: "Nazvao me je bratom, svojim malim bratom."

Drugi put kada je pozvao Louisa garažu koja je bila pretvorena u boksačku sobu, Kelly ga je natjerao na upuštanje seksualnog odnosa sa strancem.

"Došao je u (garažu) i pucnuo je prstima dva puta, a mlada je dama ispuzala ispod ringa. (Kelly) joj je rekao da dopuzi do njega i da mu pruži oralni seks. Ona je to i učinila. Kelly joj je tada naložio da pruži oralni seks i Louisu. Bilo je to stvarno

čudno", rekao je Louis.

Nije jasno koliko su dugo Louis i Kelly nastavili imati seksualne odnose, no u kontaktu su bili barem do 2018. godine.

Ipak, Louis je otkrio i da je bio među Kellyjevim suradnicima koji su bili uhićeni. Tužiteljstvo ga je pitalo je li uhićen jer je nudio novac potencijalnom svjedoku protiv Kellyja, na što je odgovorio potvrdno. Tužiteljstvo ga je tada upitalo je li znao da potencijalni svjedok surađuje s vladom i da su snimili njihov razgovor. Rekao je ne.

Louis je također posvjedočio da Kelly nije bio uključen u shemu podmićivanja.

Kazao je da je optužen za podmićivanje, te je na kraju priznao krivnju za pokušaj podmićivanja. Rekao je da svjedoči jer ima sporazum o suradnji. Ako poštuje sva pravila sporazuma - koja uključuju istinitost i nezadržavanje informacija od tužitelja - vlada će napisati pismo sucu koji nadzire njegov slučaj i zalagati se za blažu kaznu.

Louis je, na pitanje da li se još uvijek nada da će uspjeti u glazbenoj industriji, odgovorio potvrdno. Također su ga pitali: Što je Kelly učinila da mu pomogne u karijeri? "Ništa", rekao je i nastavio da ne želi svjedočiti jer se boji da će mu to utjecati na ugled u glazbenoj industriji, ali je to učinio zbog zahtjeva iz sporazuma o priznanju krivnje.

Prije svjedočenja Addieja i Louisa, tri tužiteljice su tvrdile da su bile maloljetne kada ih je Kelly seksualno zlostavljao. Njih dvoje su također tvrdili da im Kelly nije otkrio da ima herpes prije samog spolnog odnosa. Na kraju ih zarazio virusnom bolešću.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
najveće ex-yu zvijezde

Tragične sudbine zvijezda 'Žikine dinastije': 'Žika' je tešku tugu skrivao čitav život, a 'Marija' je skončala na ulici

Play ponuda

Više s weba