Ostalo

Šokantni prizori tijekom bdjenja za kraljicu Elizabetu: Muškarac uhićen, prekinut televizijski prijenos

Ožalošćeni posjetitelji gledali su u šoku kada su policajci muškarca srušili na tlo

RTL.hr
17.09.2022 13:00

Bdjenje za kraljicu Elizabetu II. u Westminster Hallu, nažalost, nije prošlo bez incidenata. Naime, nepoznati muškarac uznemirio je sve okupljene građane i turiste koji tuguju i preko reda stigao do kraljičina lijesa te ga pokušao zgrabiti,piše Daily Mail.

Nakon što se približio lijesu, htio je ukloniti kraljevsku zastavu s njega, ali je policija brzo reagirala, uhitila ga i izvela van iz prostorije. Ožalošćeni posjetitelji gledali su u šoku kada su policajci muškarca srušili na tlo.

"U petak 16. rujna u 22 sata policajci iz Zapovjedništva za parlamentarnu i diplomatsku zaštitu priveli su muškarca u Westminster Hallu nakon remećenja javnog reda. On je uhićen te se nalazi u pritvoru", objasnili su iz policije u priopćenju.

"Vidjeli smo ga na početku reda i tijekom dana. Bio je sam. Kada smo ušli u prostoriju gdje je lijes, vidjeli smo cijeli incident. Jedna je žena vrisnula, bilo je zaista strašno", ispričala je svjedokinja dok je druga dodala da su mnogi mislili da se netko srušio, a neki su čak i histerično plakali.

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

Mnogi nisu mogli vjerovati da bi netko mogao iskazati ovakvo nepoštovanje prema kraljici.

''Netko je odlučio da će izgurati moju sedmogodišnju nećakinju s puta, otrčati do lijesa, podići zastavu i pokušati učiniti ne znam što. Nju su zgrabili s puta i policija ga je uhvatila u roku od dvije sekunde. Bilo je strašno, apsolutno strašno, tako bez poštovanja i nevjerojatno. Aovo jadno malo sedmogodišnje dijete, ovo je njezino trajno sjećanje na kraljicu", ispričala je jedna od posjetiteljica.

Policija je muškarca odmah uhitila, a protiv njega će biti podignuta i tužba.

Podsjetimo,kraljičin lijes već je nekoliko dana u Westminster Hallugdje će dočekati i njen pogreb u ponedjeljak.