Ostalo

Spacey krivi oca za seksualno zlostavljanje: 'Otac mi je bio rasist i neonacist'

Postavlja se logično pitanje - zašto su onda žrtve morale "platiti" za njegov složen odnos s ocem koji im je "servirao" svoja uvjerenja

L. K.
18.10.2022 21:00

Američki glumac Kevin Spacey je na suđenju za seksualno zlostavljanje iz 1986. godine svjedočio u vlastitu obranu. Jedna u nizu od Spaceyjevih žrtva je bio njegov kolega Anthony Rapp koji je te 1986. bio 14-godišnji dječak, a zato danas od slavnog holivudskog glumca traži milijune dolara odštete.

Rapp je ponovio da ga je Spacey pokušao odvesti u krevet i to kao maloljetnika. Prema Rappovom svjedočenju, Spacey ga je nakon jedne zabave prebacio preko vlastitog ramena, polegao na krevet, a zatim legao na njega. Srećom, Anthony je istaknuo da se uspio izvući ispod Spaceya koji je zaspao u alkoholiziranom stanju te se dao u bijeg. Dodao je kako su obojica bili potpuno odjeveni cijelo vrijeme, a kao što se i moglo očekivati, Spacey je demantirao navedene optužbe.

Potrebno je dodati kako 63-godišnjem Kevinu ovo nije prvi put da je odbacio sve optužbe podignute protiv njega. Izjavio je da su optužbe neistinite i u razgovoru za Buzzfeed 2017. godine.

Zbog pritiska novinara i odvjetnika, Spacey je i zaplakao jer je to, kako kaže, ostavilo traga na njemu."Rekli su mi da ne mogu odustati od priče, a ja sam znao da nikada neću imati nikakav seksualni interes za Rappa ili bilo koje dijete. To znam. Bio sam šokiran, uplašen i zbunjen, znao sam da s njim nikad nisam bio nasamo", tvrdi Spacey.

Tim se povodom oglasio na svom službenom Twitter profilu istaknuvši kako se uopće ne sjeća susreta s 50-godišnjim Rappom.

"Ako sam se ponašao onako kako on opisuje, dugujem mu najiskreniju ispriku za ono što je bilo jako neprimjereno ponašanje u pijanom stanju i žao mi je zbog osjećaja koje je, kako on kaže, nosio svih ovih godina", stoji na statusu holivudskog glumca iz 2017. godine.

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

Na suđenju se Kevin Spacey i prisjetio te prepričao upoznavanja Anthonyja i Johna Barrowmana , također njihovog glumačkog kolege. Sve je započelo iza pozornice nakon jedne predstave poslije koje ih je Spacey odveo na večeru, a potom i u noćni klub. Sve je kulminiralo kada ih je odveo u svoj stan te je priznao kako je zavodio Barrowmana, ali ne i Rappa za kojeg, kako kaže, nije pokazao nikakvo zanimanje.

"Anthony Rapp djelovao je kao dijete, a John Barrowman kao muškarac", prisjetio se Spacey tada punoljetnog Johna.

Nakon tog svjedočenja, Rapp tvrdi kako su on i Barrowman otišli kući te da nisi uopće bili u stanu. Prema Anthonyjevim riječima, Spacey ga je pozvao u stan nekoliko dana od tog događaja. Za vrijeme suđenja Spacey se slomio i na površinu su isplivale njegove velike tajne.

"Odrastao sam u vrlo kompliciranoj obiteljskoj dinamici. Otac mi je bio rasist i neonacist, a to je značilo da smo ja i moji brat i sestra bili prisiljeni satima slušati priče o njegovim uvjerenjima", zaključio je Kevin Spacey.

Kevin Spacey