Ostalo

Srpska influencerica i političarka imala govor 'za pamćenje': Svakim objašnjenjem je više tonula

"Ako je glup, onda je i Sloba glup", uistaknula je Grozdanović

L.K.
09.11.2021 21:30

Ako ne možete spojitikršćane, katodne cijevi, veliku svjetlost s neba i nuklearni rat, ne brinite se jer vjerojatno ne može nitko osim nje - mladepolitičarka iz redova Socijalističke partije Srbije, Ane Grozdanović . Ona je u Nišu održala je bizarangovor u kojem je sve motive s početka priče uspjela spojiti i povezati.

S obzirom na to da govor nema ni glavu ni rep, Grozdanović je objavila priopćenje s ciljem pojašnjenja svojih riječi u Nišu. Ne treba posebno napominjati kako ni pismenim putem nije bila jasna jer je pričala o novom svijetu spoluvodičima, vojnoj opremi sa pojačivačima, rendgen aparatima, radio cijevima inuklearnomratu.

Ne samo da je članica Socijalističke partije Srbije kojom upravlja srpski ministar i potpredsjednik Vlade, IvicaDačić , već je i članica Glavnog odbora navedene stranke. Inače, Grozdanović uživa popriličnu popularnost jer ju na Instagramu prati više od 100.000 ljudi. u svom govoru nije završila samo na katodnim cijevima i nuklearnom ratu, već je nastavila sa svojim teorijama. Naime, navela je kako su "kršćani izrađivali katodne i radio cijevi", a onda je nastavila o tome kako senarod treba radovati jer će se u "samo jednoj sekundi pojaviti velika svjetlost s neba" zbog koje će mnogi smatrati da je to zapravo nuklearni rat.

"Uime vjere otkriti nešto što će poljuljati ozbiljne moćnike u svijetu, a ne samo u Srbiji: 'Da im poručim da će u moje vrijeme već biti slobodan čovjekov život kako je to samo Bog i zamislio. Samo su kršćani proizvodili katodne i radio cijevi, Elektronska ih je proizvodila zadnja u Srbiji, a u našem Nišu", rekla je tada Grozdanović i već tada je bilo jasno da nejasnoća informacija koje iznosi je tek u povojima.

"Sad ću vam otkriti zašto je to baš oružje stranih moćnika na osnovu koje je i postao ovakav svijet. No, sada podsjećam na prvu važnu stvar, da ne mogu oni protiv Boga jer im je on dao život. Oni su se predali iskušenju jer su pokušali modernom tehnologijom, suvremenim uređajima zasnovanim na poluvodičima stvoriti novi neslobodan svijet. Ali vi narode s vjerom, radujte se jer će se samo u jednoj sekundi pojaviti velika svjetlost s neba. Ljudi će reći: Nuklearni udar ili rat", pojasnila je.

Naravno da je njezin govor ubrzo postao hit, Grozdanović se htjela izvući iz svega što je ondje rekla pa je objavila priopćenje koje je, u teoriji, trebalo objasniti poantu njezinog govora. Da stvar bude još neobičnija, ovim priopćenjem je dodatno zakomplicirala već složenu situaciju.

"Ono što sam željela reći je to da nam stvaraju neki novi svijet na poluvodičima, a ono što je vrijedno se ne proizvodi... Da u slučaju rata sve prestaje raditi, ono s čime se danas ponosite... Da su nam potrebne druge stvari... Da je za ekonomski oporavak Niša neophodno vraćanje proizvodne Elektronske industrije Niš. Da je elektronska industrija bila posebna po mnogim proizvodima i po katodnim cijevima i rendgen aparatima i televizorima i bijeloj tehnici, ali i po tome što je pravila radio cijevi, a radio cijevi su otporne na nuklearni udar. Poluprovodnici tada prestaju raditi, vojna oprema koja ima pojačivače s poluprovodnicima je u ozbiljnom ratu neupotrebljiva. Takav proizvod je elektronsku industriju činio posebno strateški važnom", napisala je Grozdanović.

"Također, napravila sam nespretne paralele stradanja našeg naroda i njegove borbe za slobodu, pravdu i vlastite ideje s borbom i progonom kršćana. Nisam to najspretnije formulirala, ali ja u današnjem vremenu, u iskušenju i stradanju našeg naroda, u stradanju istine i pravde, osjećam i vidim tu istu golgotu koja vodi ka vječnom životu i neprolaznim vrijednostima", zaključila je političarka i influencerica.

Nakon govora i famoznog priopćenja, Grozdanović je odlučila napraviti još jedna korak i pojaviti se u medijima uz komentare svog nastupa.

"To je bio moj prvi govor. Imala sam veliku tremu, odjednom sam se našla pred 300 ljudi. Prvih 15 minuta govora mi se tresla vilica, prvi put sam u publici vidjela mamu i tatu i osjetila da sam sad ja važnija od njih. Koristila sam Slobine ( Slobodan Milošević ) riječi, i svojim riječima pričala ono što je on govorio tako da moj govor ne može biti glup. Ako je glup, onda je i Sloba glup", smatra Ana Grozdanović.

"Trudim se i radim puno. Tko bude odslušao cijeli govor, vidjet će što sam htjela reći. Spremala sam ga kratko. Napravila sam lapsus, ali tko radi, taj i griješi. Nisam ponosna na ovo što se piše, ali sam svjesna toga da moram proći kroz to, da ne odgovaram opoziciji i da mi žele nanijeti sav taj blam" zaključila je mlada političarka Grozdanović koja tvrdi da ju nitko iz čelništva stranke nije zvao pa ni sam Dačić.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.