Ostalo

Svi skandali Beovizije! Aca Lukas raspravljao se s Bajagom, a novinarka nije prepoznala pobjednicu Anu Đurić

Prije točno sedam dana Srbija je izabrala predstavnika za Eurosong u Torinu! No veliko finale u Beogradu nije prošlo bez skandala, a zvijezda večeri bio je folk pjevač Aca Lukas. Sazivao je Aca pressice, svađao se s Bajagom, a nije poštedio ni pobjednicu Konstraktu

Nikolina Zečić
13.03.2022 09:00

Glazba je prije točno sedam dana na izboru za pjesmu Eurovizije bila sporedna stvar, a većina je raspravljala o glazbenom sukobu. O čemu je točno riječ? Na ovogodišnjoj Beoviziji pozornost je ukrao "mali od skandala", glazbenik Aca Lukas. Folk pjevač, naravno, želio je svoju zemlju predstavljati Eurosong, ipaknjegova pjesma osvojila je tek peto mjesto. No, izgleda kako se glazbenik zamjerio i kolegi Momčilu Bajagiću Bajagi s kojim se posvađao u backstageu već prve večeri.

Na pitanje novinara što se dogodilo, Bajaga je kratko prokomentirao: 'Ma nije se ništa dogodilo, sve ste izmislili". Za razliku od Bajage, Acini su osjećaji bili povrijeđeni jer je 53-godišnji Lukas dan kasnije sazvao press konferenciju

"Došli smo sinoć tamo, on je došao, ja sam se njemu javio, i on meni naravno. Gdje si ovo ono. Ja sam sjeo, on je sjedio s onima iz grupe... Vegeta? Ili kako se zove?", rekao jeAca prije nekoliko dana pa nastavio:

'Pjevao si onu moju pjesmu, znaš 'Kad hodaš' pa rekao 'pjevao sam je sto puta, čuo si to valjda', 'pa ne može, ne pjevam ja tvoje pjesme' i takoje meni digao tlak na 300. Ja sam ga ignorirao, naravno",dodao je Lukas.

Inače, Aca kada govori o papru i Vegeti ne misli na začine već govori o ženskoj grupi Biber koje su na Beoviziji izvodile skladbu 'Dve godine i šes' dana', a pjesmu im je napisao upravo Bajaga.

"Cijela priča je bila da on mene malo provocira, a ona priča oko ovih djevojaka na koga se montiratko će pobijediti, mi smo svi znali da se na nekoga montira, sad definitivno znamo da se montira na pobjedu Biber, ustvari Biber, Vegeta, začin C, mala paprika, ne znam više kako se zovu. Pored onoliko strašnih hitova koje je čovjek napravio, jednu pjesmu koja se zove silovanje etno glazbe s neke dvije gospođe koje tamo zavijaju kao da im je netko zgazio na kurje oko", rekao je Lukas.

I dok se Lukas pobrinuo za show, polemika se vodila i oko pjesama. Za razliku od našeg izbora, susjedi se mogu pohvaliti raznolikošću - bilo je tu popa, etna, rocka i balada. Tako je Aca od skandala svirao klavir vrijedan dva milijuna kuna, Sara Jo očarala je seksi nastupom, a pobjednička 'In corpore sano' podijelila je publiku. Dok neki ne razumiju o čemu pjesma govori, drugi su je nazvali remek djelom

"Zorja da li ste očekivali pobjedu?", rekla je novinarka pobjednici koja je odmah odgovorila: Konstrakta. Moje ime je Konstrakta. I pobjedu očekivala nisam".

Podsjećamo, 43-godišnja Ana Đurić po struci je arhitektica i majka dvoje djece, a privatni život čuva kao zmija noge. Na pitanje ima li zdravstveno osiguranje, ali i je li očekivala ovoliko SMS glasova, pobjednica je samo kratko odgovorila: "Ne i ne".