Ostalo

Što se u posljednje vrijeme događa s Jelenom Đoković? Ne mari za dresscode, ima svoja pravila, a Twitter...

Jesu li dežurni kritičari samo previše strogi ili? Jelena Đoković u posljednjih nekoliko mjeseci ne poštuje baš previše dresscode, pogotovo kada su vjenčanja u pitanju

A.Š.
12.09.2022 16:00

Jedna od najpoznatijih žena svijeta, poduzetnica Jelena Đoković , supruga tenisača Novaka Đokovića , jedno je vrijeme slovila kao modna ikona. Uvijek decentna, s namjerom da se ne ističe previše u masi, imala je modni izričaj koji se vrlo lako mogao iskopirati i bio bi pun pogodak - što za poslovne, a što za svečane prigode. Sjećamo se satenske haljine iz Cannesa 2011. godine ili pak prekrasne cvjetne haljine koju je odjenula za večeru posvećene finalistima Wimbledona u Guildhallu u Londonu. No, u posljednje vrijeme Jelena, izgleda, ne mari previše za svečane prigode. Kada je vjenčanje u pitanju, zna se da odjeća mora biti prilagođena, odnosno – što svečanije to bolje, pogotovo ako se radi o užoj obitelji što u ovom slučaju Jelena jest.

Naime, na svadbi Novakovog brata Đorđa u Crnoj Gori, Jelena se pojavila u outfitu koji je primjereniji poslovnom sastanku. Dok je ostatak obitelji bio, ili u odijelima ili u haljini, Jelena se odlučila za bijelu strukiranu košulju i puderasto roze hlače od odijela. U sličnoj je boji imala štikle. Kosu je raspustila u lagane valove, imala je i efektne naušnice, šminka je bila vrlo decentna, a torba također nije bilo najprimjerenija događaju. Bila je dimenzijama nešto veća no što bi se to očekivalo.

Novak I Jelena Đoković

Ovo nije prvi put da je odjenula nešto što možda nije najprimjerenije za takvu vrstu zabave. U svibnju ove godine ženio se njihov dugogodišnji prijatelj Neven Marković , inače Novakov vjenčani kum. Jelena je na svadbu stigla u poprilično ležernom izdanju - odjenula je dužu crnu haljinu uz koju je iskombinirala crnu jaknu, maramu i bijele mokasinke, a kosu je podigla u punđu. Zbog svog outfita izazvala je mnoštvo reakcija na društvenim mrežama, odnosno nikako nije mogla izbjeći modni sud dežurnih kritičara koji su to jedva dočekali.

Novak i Jelena Đoković

"Stajling kume na svadbi. U crnoj pamučnoj haljini i s punđom na glavi. Razumijem njen stil, opuštenost i sve, ali meni je ovo apsolutno nepoštovanje mladenaca", jedan je od komentara na društvenoj mreži koji se istaknuo, a neki su otišli toliko daleko pa su pisali kako je kombinacija odlična za kafić te kako se par uopće nije uskladio jer je Đoković došao 'namontiran' do maksimuma. Tko je 'fulao' dresscode - Novak ili Jelena? Sudeći po komentarima to je ipak bila ona.

Iako se većini svidjela modna kombinacija koju je Jelena odjenula za finale Wimbledona ove godine, a radilo se o svijetlo-ružičastoj haljini s velikom mašnom na leđima, nije ni ona pozdravljena možda onako kako je Đokovićeva supruga to očekivala. Izdanje ima dozu nevinosti, a neki su je usporedili s fiktivnim likom Rachel Green iz serije 'Prijatelji' koju tumači Jennifer Aniston . Poznata je to scena kada se pojavila na vjenčanju bivšeg dečka, a u ružičastoj je haljini ukrala svu pozornost. "Tko je dizajnirao ovaj užas za djeveruše koju je Jelena Đoković odjenula? Izgleda kao ružičasti kolačić. Odmah ga vrati u najbližu prodavaonicu", napisali su joj na Twitteru.

Izgleda kako Jelena previše ne mari za komentare pratitelja (kojih će uvijek biti) već je vjerna svom modnom izričaju. Nije on nimalo problematičan već činjenica da se određeni dresscode ipak treba poštivati. Ili nam Jelena želi poručiti kako u 21. stoljeća ni što se tiče toga ne bi trebalo biti pravila?!