Ostalo

Streep želi žigom zaštititi svoje ime i nije jedina, mnogi poznati se odlučuju na taj potez

Mnoge poznate ličnosti odlučuju se žigom zaštititi svoje ime ili neku poznatu rečenicu radi zaštite svog intelektualnog vlasništva

Tabloid.hr - Hina
30.01.2018 12:23

Meryl Streep podnijela je pri Američkom uredu za patente zahtjev za zaštitom svog imena.

U zahtjevu podnesenom 22. siječnja traži se zaštita imenaMeryl Streep za "uporabu u industriji zabave",filmovima, održavanju javnih govora i autograma.

Usvojoj karijeri dugoj40 godina u kazalištu, na filmu i televiziji, Streep je osvojila triOscara, tri Emmyja i šest Zlatnih globusa, a prošli tjedan potukla je vlastiti rekord jer je21. put nominirana za Oscara za ulogu u filmu "Novine" (The Post).

Nije jasno zbog čega je 68-godišnja glumicaodlučila tek sada trgovačkim žigom zaštiti svoje ime, piše Reuters i dodaje da njezin odvjetnik nije bio dostupan za komentar.

Mnoge poznate ličnosti odlučuju se žigom zaštititisvoje ime ili neku poznatu rečenicu radi zaštitesvogintelektualnog vlasništva kako bi spriječili druge ljude da se neovlašteno njima koriste tezarađuju prodajom proizvoda s njihovim imenom.

Iz Ureda za patente doznaje se da je zadnjih deset godina Taylor Swift podnijela 60 zahtjeva za zaštitu prava intelektualnog vlasništva, među kojima su i stihovi pjesama "This Sick Beat", i "Nice to meet you. Where you been?" za korištenje u proizvodnji odjeće, pribora za njegu kose i bilježnica.