Play ponuda
Play ponuda
o (ne) uspjehu na eurosongu

Strukar naznačio koga smatra najodgovornijim za debakl Hrvatske i dodao: 'Jedino me Huljić podržao'

Nakon lošeg plasmana Nine Kraljić u finalu, Strukar se ponovno oglasio na svome Facebooku u kojem je prilično jasno detektirao krivce za Ninin neuspjeh

Image

Nina Kraljić

Vijesti.hr/ 16.5.2016. u 10:28
Play ponuda

Vedran Strukar je bio među rijetkima u Hrvatskoj koji su predviđali neuspjeh Hrvatske na Eurosongu, a nakon finalne večeri opsežnim je Facebook statusom naznačio koga smatra najodgovornijim za debakl Hrvatske u Švedskoj, piše Dalmacijanews.

Ovogodišnja Eurosong groznica završila je u subotu kasno navečer pobjedom ukrajinske pjevačice Jamale "u sudačkoj nadoknadi". Hrvatska se veselila povratku u finale najpoznatijeg glazbenog natjecanja na Starom kontinentu, no velika očekivanja velikog dijela domaće javnosti od pjesme "Lighthouse" splasnula su osvajanjem 23. mjesta od 26 zemalja.

Biraju se izvodjači umjetno stvoreni u laboratoriju reallity showova. Takve emisije isključivo služe za ostvarivanje prihoda organizatora Vedran Strukar

Nakon lošeg plasmana Nine Kraljić u finalu, Strukar se ponovno oglasio na svome Facebooku u kojem je prilično jasno detektirao krivce za Ninin neuspjeh.

"Dajem si apsolutno za pravo ovo navoditi jer nakon 22 godine aktivnog rada na estradi, 16 godina praćenja Eurosonga i bliske suradnje s dva pobjednika Eurosonga smatram da razumijem bit ovog najvažnijeg glazbenog natjecanja na svijetu. Prvi i najvažniji razlog debakla je pjesma", rekao je Strukar za Dalmacijanews.

"Drugi važan kriterij za Eurosong je priča koju izgradiš oko sebe. Nina Kraljić nije imala nikakvu priču, kreativu niti strategiju (osim što je angažirala dizajnera Zigmana koji ju je na kraju, pametno, iskoristio tek kao stepenicu da se sam probije u neke elitnije krugove)", nastavio je Strukar.

Treći razlog, tvrdi on, je sama selekcija izvođača koja je "već godinama potpuno pogrešna".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

"Biraju se izvodjači umjetno stvoreni u laboratoriju reallity showova. Takve emisije isključivo služe za ostvarivanje prihoda organizatora. Povodljiva publika nasjedne na promišljene PR kampanje, a naivni anonimusi misle kako im je to prava stepenica za uspjeh", naglašava Strukar.

U svom statusu jasno je napisao da najvećim krivcem za Ninin neuspjeh smatra Jacquesa Houdeka.

"Takvi likovi pokušavaju iskoristiti Ninu Kraljić kao sredstvo, ali i vlastitu drugu šansu da se etabliraju, ne shvaćajući da i dalje srljaju u propast i da ovoga puta ne upropaštavaju samo sebe, nego i talente koji im naivno vjeruju", tvrdi on.

"Kada sam prije tjedan dana, prije polufinala Eurosonga, objavio da se Ninu u finalu sprema debakl, jedina osoba koja me je javno podržala bio je upravo Tonći Huljić u svom razgovoru za T-portal. Svi drugi su se pravili pametni, a jedino se Huljić postavio kao pravi profesionalac. Volio ga ja ili netko drugi ili ne, on zna što je business. Upravo zbog toga Tonći Huljić zarađuje novce i ima takav status u regiji, dok drugi okolo samo žugaju", zaključio je Strukar za Dalmacijanews.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Upravo se čita

Image
ŽIVOT NAKON SHOWA

Toma za RTL.hr o režimu nakon 'Života na vagi': 'Cilj mi je što prije vratiti se na staro'

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
najveće ex-yu zvijezde

Tragične sudbine zvijezda 'Žikine dinastije': 'Žika' je tešku tugu skrivao čitav život, a 'Marija' je skončala na ulici

Play ponuda

Više s weba