Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
kršenje privatnosti

Sud donosi presudu o fotografijama Kate Middleton u toplesu, kraljevski par traži odštetu od 1,5 milijuna eura

Francusko pravosuđe donijet će u utorak presudu u slučaju oko fotografija Kate Middleton u toplesu objavljenih 2012. u časopisu Closer, što je šokiralo britansku kraljevsku obitelj

Image
Foto: ©Guliver images/Wenn.com
Tabloid.hr/Hina/ 4.9.2017. u 19:32
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Princ William, drugi po redu za nasljedstvo britanskog prijestolja, i njegova supruga, Kate Middleton, traže odštetu od 1,5 milijuna eura zbog doživljenog "šoka".

U pismu pročitanom pred sudom u Nanterreu, kod Pariza, princ William požalio se da je slučaj "posebno bolan jer ih je podsjetio na uznemiravanje koje je dovelo do smrti njegove majke", princeze Diane, koja je poginula prije 20 godina u automobilskoj nesreći u Parizu bježeći pred paparazzima.

Tužitelj je zatražio "značajne" kazne protiv dvoje predstavnika lista Closter - Laurence Pieau, direktorice redakcije, i Ernesta Maurija, direktora izdanja, te dvoje paparazza pariške agencije Bestimage, Cyrila Moreaua (32) i Dominiquea Jacovidesa (59), osumnjičenih da su autori tih fotografija iako oni to niječu. Svi su optuženi za nepoštivanje privatnosti ili sudjelovanje u tome.

Fotografije objavljene 14. rujna 2012. prikazuju Kate i Williama pored bazena luksuznog imanja u Luberonu na jugu Francuske. Vojvotkinja je u toplesu. Ubrzo nakon njihove objave, Kate i William izborili su zabranu njihova ustupanja i daljnjeg objavljivanja i tužili list sudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Prije Closera, francuski list La Provence objavio je 7. rujna 2012. fotografiju vojvotkinje u kupaćem kostimu. Za tu fotografiju, "niti nedoličnu, niti vulgarnu", no koju se ipak "nije trebalo objaviti", tužitelj je tražio uvjetne kazne za Marca Auburtina, tadašnjeg direktora izdanja, i fotografkinje Valerie Suau. Prinčevski par zatražio je od njih odštetu od 50.000 eura.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
MISS SERIJE 'SULEJMAN'

Izbor najljepše: Hurem jedva pobijedila Mahidevran!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba