Ostalo

Sud odbacio tužbu glumice Ashley Judd protiv Weinsteina

Sud je odbacio u tužbu Ashley Judd protiv Harveyja Weinsteina za seksualno uznemiravanje, no kazao je da se postupak tužbe za klevetu može nastaviti

HINA
10.01.2019 14:25

Sud u Los Angelesuodbacioje u srijedu tužbu glumice Ashley Judd protiv filmskog producenta Harveyja Weinsteina za seksualno uznemiravanje, nokazao je da se postupak tužbeza klevetu moženastaviti.

Judd je optužila Weinsteina za klevetu 1998. nakon što je godinu prijeodbila seksualne usluge koje joj je producent nudio.

Optužbom iz travnja 2018.pod nazivom "Dvostruka opasnost", glumica je teretila Weinsteina za blaćenje njezina ugleda jer je redatelja Petera Jacksona nagovarao da je ne angažira za ulogu u svom blockbusteru"Gospodar prstenova".

Judd jejedna od prvih žena koja je u listopadu 2017. javno optužila Weinsteina za seksualno uznemiravanje.

Sudac Philip Gutierrez objasnio je da seveza glumice Judd s filmskim producentom ne može uključiti pod tužbu prema zakonu države Kalifornije niti prema2019. amandmanu.

"Rekli smo još od početka da je ova tužba neopravdana i drago nam je da to tako i vidio sud. Vjerujemo da ćemo pobijediti i da će Judd odbaciti optužbe", rekla je Phyllis Kupferstein , Weinsteinova braniteljica.

Glumičin branitelj Theodore J. Boutrous ml ., rekao je da ova odluka neće srušiti njezinu tužbu.

Weinstein je pozvan na sud u svibnju u New Yorku zbog pet optužbi, među kojima je isilovanje. Osramoćenogholivudskog producentaoptužilo je više od 70 žena za seksualne prijestupe. On je odbacio optužbetvrdeći da je svaki seksualniodnos bio ostavren uzpristanak.