Ostalo

Suprugu i kćer izgubio je u stravičnoj nesreći, a sina zbog teške bolesti: Iza osmijeha Joea Bidena...

U svojih 77 godina Joe Biden doživio je brojne tragedije, no nije pokleknuo.

Tabloid.hr
04.11.2020 09:00

U tijeku su izbori za američkog predsjednika koji nikada nisu bili napetiji.

Borba se vodi između aktualnog predsjednika Donalda Trumpa i demokrata Joea Bidena koji je na izborni dan posjetio grob nikad prežaljenog sina na kojem je skupljao snagu za ono što ga čeka.

Nažalost, to nije bila jedina velika tragedija koju je bivši američki potpredsjednik doživjeo u svojih 77 godina. Pa krenimo redom.

Joe Biden

(FOTO: www.profimedia.hr)

1966. godine Biden je diplomirao pravo te se vjenčao Neiliom Hunter . Par je dobio troje djece, sinove Beaua (Josepha) i Huntera (Roberta) te kći Naomi koja je stigla prva. Nažalost, velika obiteljska sreća nije bila dugogvijeka.

Bidenova supruga je tijekom božićnih praznika 1972. godine otišla kupiti jelku i božićne ukrase s djecom, a onda se dogodila stravična prometna nesreća. Kamion se zabio u automobil njegove obitelji, a supruga i kćipoginule su na mjestu. Sinovi su preživjeli, no bili su teško ozlijeđeni. Bilo je to sedam dana prije Božića.

Joe Biden i Jill

(FOTO: www.profimedia.hr)

Biden je preko noći postao udovac s dvoje male djece koja su postala centar njegovog svijeta, a onda je tri godine kasnije upoznao drugu suprugu, profesoricu engleskog jezika i književnosti, Jill Jacobs .

Vjenčali su se 1977. godine, ona je preuzela brigu o dječcima, a 1981. godine par je dobio kćiAshley . I kad se činilo kako je Biden ponovno stvorio sretan i miran život, ponovno se dogodila obiteljska tragedija.

Joe Biden i sin Beau

(FOTO: www.profimedia.hr)

Njegovom sinu Beau dijagnosticiran je zloćudan tumor na mozgu. Prošao je dvije operacije te brojne agresivne terapije, no izgubio je životnu bitku u 46. godini života.

Joe Biden i Barack Obama

(FOTO: www.profimedia.hr)

U to vrijeme, Biden je bio najbliži suradnik bivšem američkom predsjedniku Baracku Obamu , no unatoč tome, svakog je dana posjećivao sina u bolnici i tako sve do njegove smrti. Smrt ga je strašno pogodila, no nije se predao.