Play ponuda
Play ponuda
reakcije s dvora

'Svake godine krajem kolovoza dobivamo iste vrste priča'

Uoči obljetnice tragedije u kojoj je smrtno stradala britanska princeza Diana, nove teorije zavjere izlaze na vidjelo. Priča da ju je ubio bivši britanski vojnik ovih je dana dobro uzdrmala otočke medije, ali i kraljevsku obitelj, koja ovakve insinuacije naziva pukim privlačenjem pozornosti.

RTL/ 19.8.2013. u 18:19
Play ponuda

Princeza sa stavom kraljice. Lady Di, žena koja je britanski dvor približila narodu i koje se narod nije odrekao nakon rastave od princaCharlesa, niti kada je otkrivena njezina romansa s egipatskim milijarderom DodijemFayedom. S njim je i poginula u automobilskoj nesreći u Parizu.

Šesnaest godina kasnije nova dojava - Dianu je ubio bivši britanski vojnik.

"Moramo provjeriti jako puno izvora, nevjerojatno puno informacija i provjeriti njihovu vrijednost", izjavio je policijski analitičar GrahamWettone.  

Informacije su navodno došle od roditelja supruge bivšeg vojnika. Policija tvrdi da istraga neće biti ponovno otvorena, jer je još 2004. na Kraljevskom sudu pravde zaključeno kako je smrt Diane, Dodija i njihova vozača nesreća. Ipak, procjenu će dati Posebno zapovjedništvo za kriminal i operacije.

Svaki novi trag o Diani policija mora pomno istražiti jer ne bi bilo lako objasniti ignioriranje slučaja, posebno Dodijevom ocu, bivšem vlasniku robne kuće Harrods. On cijelo vrijeme tvrdi da je naredba o smrti njegova sina i Diane došla s dvora.

No, vijest o teoriji zavjere pojavljuje se barem jednom godišnje.

"Ljudi sugeriraju da je ubijena. Postavio bih jednostavno pitanje - gdje je dokaz o tom ubojstvu? Obavljene su četiri istrage koje su porezne obveznike stajale milijune funti. Svake godine krajem kolovoza, Diana je poginula 31. kolovoza, dobivamo iste vrste priča, o urotama", rekao je dvorski analitičar Robert Jobson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Unatoč tome britanski porezni obveznici Dianu ne prestaju voljeti. Plemkinja po rođenju i po dojmu. Za princa Charlesa udala se 1982., rastala se nakon 14 godina. Samo godinu kasnije je poginula.

Nesreća ili zavjera? Pitanje postaje jedno od vječnih.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
na meti kritika

Vučićeva supruga kao na modnoj pisti, a predsjednika kritiziraju zbog ponašanja: 'Sav je zbunjen u blizini žene'

Play ponuda

Više s weba