Play ponuda
Play ponuda
Conchita srušila barijere

Sve tajne bradate pobjednice Eurosonga!

U Kopenhagenu je sinoć završio 59. Eurosong, i to nesumnjivo pobjedom najkontroverznijeg natjecatelja.Conchita Wurst, poznatija i kao bradata pjevačica, u napetom je finalu odnijela pobjedu. Nemalo je iznenadila, nešto konzervativnije zemlje koje su peticijama pokušale zabraniti njegov, odnosno, njezin nastup.

RTL/ 11.5.2014. u 17:33
Play ponuda

Nju, odnosno njega, su na putu do eurovizijskog trona pokušali zaustaviti  na sve načine.

Potpisivanje peticije za izbacivanje Austrije iz natjecanja započelo je u Bjelorusiji, Armeniji i, naravno, Rusiji.

Alter ego 25-godišnjeg Thomasa Neuwirtha proglasili su simbolom zapadnjačke dekadencije, nedopustive u Europi u kojoj sjeverna konzervativna sila vodi bitke, na i izvan pozornice.

"Ovu večer posvećujem svima koji vjeruju u budućnost mira i slobode. Znate tko ste. Zajedno smo i nezaustavljivi smo", rekla je pobjednica Conchita Wurst.

"Moj san se ostvario! A što se tiče našeg društva, ova pobjeda je dokazala da postoje ljudi koji su okrenuti budućnosti. Koji gledaju naprijed i ne žele razmišljati u okvirima prošlosti. Zahvalna sam na tome je cijela Europa večeras poslala važnu poruku", dodala je Conchita.

Bradata dama srušila je mnoge barijere i donijela prvu pobjedu Austriji nakon davne 1966. - na ponos Bečana koji su u potpunoj ekstazi pratili svaku sekudnu prijenosa iz Kopenhagena.

Eurosong je na testu tolerancije prošao s odličnim, kao i toliko puta do sada. Izraelska predstavnica Dana International je 1998. Divom utrla put, a na najslavnijoj estradnoj pozornici Europe izmjenjivali su se mnogi koje rado svrstavamo pod nazivnik različitog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Da glazba doista ne poznaje granice, kako one geografske tako i one rodne, dokazao je još jednom famozni Austrijanac koji je 59. Eurosong osvojio u maniri umjetničkog imena - Conchita Boli me briga.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Malala Yousafzai

Najmlađa nobelovka kojoj su talibani pucali u glavu zasjala na naslovnici britanskog Voguea

Play ponuda

Više s weba