Ostalo

Svi poslovi Lepe Brene: Put od prvog nastupa do milijunskih megabiznisa

Ne samo da ima niz tvrtki,već ih Lepa Brena vrlo uspješno vodi i zarađuje milijune eura

RTL.hr
27.09.2022 20:00

Ne samo da pjevačica Lepa Brena slovi kao jedna od najvećih zvijezda regije već je vrlo uspješna i kada je i privatni posao u pitanju. Ovo su samo neki od poslova pomoću kojih pjevačica širi svoje bogatstvo. Očito je prvo pravila u vođenju biznisa da treba razmišljati izvan okvira i ne ograničavati se idejama. Ima tu pjevačke karijere, fast fooda, biznisa čišćenja fasada pa odnedavno i čarapama Lady B.

Ipak nisu to jedini poslovi kojima je Brena povećala broj nula na računu. Uspješno je to odradila i gradnjom luksuznog hotela na Zlatiboru. S druge strane, posjeduju vinariju u Šidu, a isto tako planiraju investirati u nekretnine u Miamiju i na Maldivima.


Čarape Lady B

Lepa Brena

Ovo je posljednje pokrenut biznis Lepe Brene, a mogao bi procvjetati preko noći. Riječ je o čarapama, ali ne bilo kakvim. Ove čarape trebale bi njegovati ženske noge i prikrivati fizičke nedostatke. ''Brena već dvije godine priprema svoju liniju čarapa, a u cijelu priču uložila je 300.000 eura. Iako su proizvodi već trebali biti na tržištu, nije htjela pustiti čarape u prodaju dok sve ne bude tip-top. Sada je formulu dovela do savršenstva i to u suradnji s najvećim stručnjacima iz tog područja. Od listopada ili studenog žene će moći kupiti ove čarape, bit će dostupne u svim veličinama i za žene svih godina'', tvrdi izvor blizak pjevačici za Kurir.

Pored takve investicije, jasno je će te čarape biti sve samo ne obične.

''Riječ je o revolucionarnom proizvodu na našem tržištu. Te čarape će u sebi sadržati čestice zlata i hijaluronsku kiselinu koja će dodatno njegovati ženske noge i stopala. Prekrivat će nedostatke, a isticat će sve najbolje na ženskim nogama. Brena će biti najbolji model za svoje proizvode, a to nikoga ne čudi s obzirom na to da su joj čarape bile jedan od glavnih odjevnih komada na pozornici'', zaključio je izvor blizak Lepoj Breni.


Biznis čišćenja fasada

Čistoća je oduvijek bila pola zdravlja pa taman i čistoća doma ili objekta u kojem radimo. To su Brena i Boba odavno shvatili pa su se dali u biznis čišćenja krovova, fasada, uklanjanja grafita, staza i puteva. Kada su posao digli na noge, prepustili su ga svom sinu Viktoru Ernestu Živojinoviću , ali ne i na papiru gdje se i dalje vode kao vlasnici firme.

Posao u 2019. godini im je cvjetao pa bi se moglo reći kako im je to bila najunosnija godina u kojoj su zaradili gotovo milijun kuna. Izvor blizak Živojinovićima kaže da su navodno su Brena i Boba pokrenuli ovaj posao kada se njime nije bavio veliki broj ljudi. Njihov plan je bio ojačati posao i prepustiti ga nasljednicima. Podsjećamo kako je Viktor godinama radio u ugostiteljstvu tako da je ovaj posao s lakoćom preuzeo.


Donedavna vlasnica glazbene produkcije

Lepa Brena

Prije tri godine pjevačica Lepa Brena je s Bobom je nakon dogovora sa Sašom Popovićem prodala 'Grand produkciju' za sveukupno 30 milijuna eura. Njihov udio u 'Grand pordukciji' iznosio je 49 posto. Od toga je 2019. godine Breni pripalo 25 posto od pozamašne svote pa joj je pripalo "samo" 7.650.000 eura. Treba dodati kako je Breni isplaćeno navodno 15 milijuna eura i to još 2014. godine, baš kao i Popoviću. Izgleda kako Breni nikada nije dosta novca jer joj očito nije dovoljno no što je priskrbila u dugoj i uspješnoj karijeri koja traje gotovo pet desetljeća. Ipak to nije bila bilo kakva karijera.


Pjevanje

Lepa Brena

Njezina pjevačka karijera počela je 1982. godine kada je kročila na pozornicu. Do tada su je svi znali kao Fahretu Jahić rođenu u Tuzli. Kasnije je stupanjem u brak s nekadašnjim srpskim Slobodanom Bobom Živojinovićem preuzela njegovo prezime. Ipak, nema osobe koja uživa u njezinoj glazbi ili ne, da je ne zna pod nadimkom Lepa Brena koji joj je dao pokojni Minimaks . Bila je to prekretnica koja je označila početak jugoslavenske megazvijezde.

Pjevačica je koja iza sebe ima najveći broj prodanih ploča u Jugoslaviji, pa ne čudi da se na njezine koncerte uvijek tražila koja karta viška. Na jednom njezinom koncertu u Bugarskoj imala je publiku veću od 100.000 ljudi te su na ondje doveli, ni manje ni više nego - helikopterom.


Fast food

Lepa Brena i Slobodan Boba Živojinović

Svoj poslovni put s brzom prehranom započela je 1993. otvorivši objekt u Novom Sadu. U njemu se mahom prodaju pljeskavice, ali je Brena tek prodajom produkcijske kuće uspjela pojačati navedeni posao s fast foodom.

"Iako svi znaju da je Brena prodala 'Grand produkciju', rijetko tko zna da ona ima drugi biznis, kojem se sada očigledno više posvetila – objekt brze prehrane. Punih 29 godina u centru Novog Sada posjeduje taj objekt u kojem se prodaju pljeskavice i druga brza hrana, pa joj je to sada dobrodošlo da nastavi kao vlasnica", rekao je svojevremeno izvor blizak pjevačici.