Ostalo

Svi skandali Jovane Joksimović! Svađala se s kamermanima, otjerala je gosta, a Jeleni Rozgi održala...

Voditeljica i urednica Jovana Joksimović poznata je kao oštra žena koja nema dlake na jeziku, a zbog toga je često na meti kritika

RTL.hr
16.03.2022 13:00

Srpska voditeljica i urednica Jovana Joksimović , supruga proslavljenog glazbenika Željka, privlači pozornost svojim specifičnim načinom rada. Nakon što je u jutarnjem programu televizije K1, koja je inače u vlasništvu njezinog supruga, otjerala lidera pokreta Oslobođenja, prisjetili su se mnogi skandala koje je tijekom karijere Jovana imala. Bez problema je Mlađana Đorđevića otjerala, rekavši su mu da ga treba biti sram. "Sad ću vas izbaciti napolje. Dajte reklame", poručila je Jovana Milošu nakon što je ovaj opleo po Aleksandru Vučiću.

Jovana vs. bivši poslodavci

Nije to prvi put da je Jovana reagirala burno, niti da je izrazila svoje mišljenje prilično otvoreno. A tijekom duge karijere imala je problema i sa suradnicima, koji su se znali požaliti na njezino i ponašanje njezinog kuma i kolege Srđana Predojevića. Zajedno su, naime, počeli karijeru kao voditelji Jutarnjeg programa na državnom RTS-u, potom Pinku i u konačnici na tamošnjoj Prvoj. Nagli odlazak s te televizije prije dvije je godine izazvao veliku buru u medijima. Srpski Informer tada je pisao kako su Jovana i Srđan terorizirali suradnike na Prvoj, zbog čega su, navodi se, nekoliko puta bili prijavljeni upravi televizije za mobing, najprije za vrijeđanje, psovanje i omalovažavanje kolega.

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

Jedan od bivših im kolega tada je otkrio da su Srđan i Jovana bili nadobudni i arogantni te se ponašali kao velike zvijezde. "Ako se netko ne bi složio s njihovim mišljenjem, odmah bi mu održali 'bukvicu'! Suradnike su vrijeđali, ponižavali i psovali! Zbog toga su ih kolege prijavljivale upravi za mobing. Napisano je više od deset žalbi, i to više na Srđanov račun", izjavio je izvor tada za srpske medije.

Jovana vs. novinarka Jelena

Jovanu su optuživali da je bila neugodna prema mlađim kolegicama. Svojedobno je tako postao viralan njezin komentar na Prvoj televiziji, gdje je kolegici tijekom javljanja uživo očitala bukvicu. Djevojka je izvještavala o rupama na cesti, a komentarima koje je prikupila novinarka, Jovana nije bila zadovoljna pa ju je pomalo sarkastično 'spustila'. "Važi Jelena", poručila joj je nakon što Jelena nije pokazala skepsu prema odgovoru vlasti, koji su poručili da će brzo pokrpati rupe.

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

Jovana vs. Severina

Ni to nije bilo sve. Svojedobno ju je Severina prozvala jer je u programu uživo pustila gole fotografije pjevačice. "Voditeljica je u Jutarnjem programu pustila moje gole fotografije, koje su hakirane s mog mobitela. Naša djeca su se igrala zajedno, poznajem i njezina muža, koji pjeva. Jednom prilikom sam mu čak i pisala repertoar za koncert. Dakle, njihovo dijete i moje dijete su se igrali zajedno, mi smo se družili, kao prijatelji, ali nevezano za to, takve stvari se jednostavno ne rade. Pustila je te fotografije u 10 sati ujutro na televiziji. To je bilo strašno", rekla je Severina koja nije navela da se radi o Jovani, no sve je upućivalo da je mislila upravo na nju.

Jovana vs. Rozga

I Jelenu Rozgu je Jovana tijekom gostovanja bocnula. Mnogi su smatrali neprimjerenim pitanje koje je Jovana Jeleni uputila, a koje se ticalo obitelji i djece. "Moraš naći nekoga... Mislim, nije ni to zabavljanje tako jednostavno. Ako ti se ne dogodi ljubav do nekih godina, onda moraš biti malo pragmatična. Naći nekoga... Kažeš: 'Ok, ja sam to i to godište... Ajde da nađem nekoga da imam s njim dijete'", rekla je ozbiljno Jovana. U raspravu se tad uključio i Srđan koji je dodao kako je upravo Jovana primjer da se sve može "stići i postići". Neugodnu situaciju pokušala je riješiti Rozga izjavom da joj je rano za takve teme, no Jovana je bila uporna. "Znaš koliko je prošlo... Sigurno jedno dvije, tri godine otkad si bila kod nas u programu i rekla da bi voljela da imaš jednu malu curicu...", izjavila je voditeljica na što se Rozga ponovno opravdala govoreći da to govori već godinamama, ali nikako da se dogodi. Mnogi su tada stali u Jeleninu obranu, govoreći da je Jovana potpuno pretjerala. Snimke u kojima Jovana govori Jeleni o djeci i majčinstvu u međuvremenu su uklonjene.

Jovana vs. kamerman

Osim gostiju i neiskusnijih kolegica i kolega, Jovani su svojedobno 'pritisak' podignuli i kamermani pa je jednog iznervirano tijekom programa opomenula da je ne snima krupno jer za tim nema potrebe. "Molim samo režiju da me ne snima tako krupno zato što nema potrebe", rekla je u programu uživo, dok su sugovornici pričali tijekom emisije. Svima je u trenutku bilo neugodno, no nastavili su ubrzo kao da se ništa nije dogodilo.