Ostalo

Svi su bili na Met Gali: najglamuroznija večer u godini okupila svjetske celebrityje

Gala spektakl na koji se može pristupiti samo uz pozivnicu, uvijek se organizira prvog ponedjeljka u svibnju, a prikupljaju se sredstva za Institut kostima 'Metropolitana'

vijesti.hr
03.05.2016 08:10

Beyonce , Lady Gaga , Madonna , Taylor Swift , Kim Kardashian , Bradley Cooper i Johnny Depp samo suneki su od slavnih koji su se okupili u ponedjeljak navečer na gala večeri MuzejaMetropolitan u New Yorku,što je najglamuroznija večer u godini.

Pod vodstvom Anne Wintour , glavne urednice časopisa Vogue, taj spektakl okuplja zvijezde iz svijeta mode, filma, medija i politike i naziva se ponekad "Oskarom mode" jer ga obilježava crveni tepih i svečane modne kreacije.

Gala spektakl na koji se može pristupiti samo uz pozivnicu, uvijek se organizira prvog ponedjeljka u svibnju, a prikupljaju se sredstva za Institut kostima "Metropolitana".

Lady Gaga osvanula je u modelu iz modne kućeVersace, kratkim hlačicama i čizmama s vrtoglavim petama, Madonna i Beyonce odabrale su Givenchy, dok je Taylor Swift nosila Louis Vuittona i spartanske sandale vezane do koljena.

Svake godine svečane haljine izrađuju se na odabranu temu, a ovogodišnja je nosila naslov "Manus X Machian: moda u doba tehnologije", pa je sve bilo u znaku srebra i metala, a siluete su bile robotske.

Kotizacija za gala večeru stajala je 30.000 dolara po osobi, a stolovi 275.000 dolara.

Anna Wintourpredsjeda tim spektaklom od 1995., i ona ga je pretvorila u "Oskar istočne obale", kako se često naziva.