Ostalo

Svi su šokirani odabirom: Princezu Dianu u novom će filmu utjeloviti glumica poznata po jednako burnom...

Nitko nije očekivao da će odabir pasti upravo na nju, a morat će se itekako potruditi kako bi uspjela utjeloviti jednu od najomiljenijih ličnosti iz javnog života ikada

Tabloid.hr
19.06.2020 15:30

Princeza Diana ostala je jedna od najomiljenijih osoba iz svijeta poznatih. Svoj je život posvetila pomaganju drugima, a njezina je tragična smrt i dalje neprežaljena. O njoj je napravljeno mnogo dokumentaraca, a sada će na filmska platna doći film " Spencer " koji će pratiti njezin život u trenutku kada je odlučila da ne može nastaviti brak s princom Charlesom .

Drama će se odvijati u samo tri dana za vrijeme njezinih posljednjih božićnih blagdana provedenih u Windsoru. No, ono što je šokiralo njezine obožavatelje je odabit glumice koja će ju utjeloviti.

Naime, riječ je o Kristen Stewart koja je slavu stekla glumivši u "Sumrag sagi". Iako mnogima nije jasno kako je odabir pao upravo na nju, redatelj Pablo Larrain smatra da Stewart posjeduje sve bitne karakteristike koje su važne u prikazivanju princeze. Snimanje će krenuti 2021., a već sada je sigurni da će finalni proizvod biti potpuni hit.

Diana i Charles se nikada nisu vjenčali iz ljubavi. On je bio zaljubljen u Camillu Parker Bowles , a Diana je od prvoga dana u tom braku bila nesretna. Iako su zajedno dobili dvoje djece, nije se mnogo promijenilo.

Pri samom kraju braka s Charlesom kada rastava još nije bila zakonski okončana, ali je par živio razdvojenim životima,Diana se upustila u niz ljubavnih veza koje su smetale kraljici Elizabeti.

Posljednji Dianin ljubavnik bio je Dodi Fayed , egipatski nasljednikkoji je obožavao luksuzan život. Njih dvoje su zajedno i poginuli u stravičnoj prometnoj nesreći u Parizu 1997 . koja je i danas ostala prava enigma.

Zbog kraljičine loše reakcije na tragediju, brojni su je građani prestali voljeti te joj dan danas zamjeraju, a upravo su se zato počela rađati nagađanja da je upravo ona kriva za Dianinu smrt. Njezin je sprovod gledalo dvije milijardi ljudi diljem svijeta, a dvije je tisuće njih prisustvovalo ceremoniji na Westminster Abbeyu.

Mnogo se Dianine osobnosti danas vidi u njezinom sinu,princu Harryju, koji se odrekaosvih kraljevskih privilegijai sa suprugom Meghan otišao živjeti u SAD.