Ostalo

'The Boss' Bruce Springsteen podupro Ženski marš iz Australije dirljivim govorom

Nitko i ništa nije moglo spriječiti Šefa Springsteena da uzme nekoliko trenutaka slobodno na turneji u Australiji kako bi podupro sve koji su te subote bili na Ženskom maršu

vijesti.hr
23.01.2017 09:28

Nitko i ništa nije moglo spriječiti Šefa Springsteena da uzme nekoliko trenutaka slobodno na turneji u Australiji kakobi podupro sve koji su te subote bili na Ženskom maršu.

"Daleko smo od doma, naša su srca i duše uz stotine tisuća muškaraca i žena koji su marširali jučer u svakom gradu uAmerici - i Melbourneu!" rekao je Bruce s gitarom u ruci pa nastavio:

"Pobunili su se protiv mržnje i podjele te podupiru toleranciju, uključivanju, reproduktivna prava, građanska prava, rasnu pravdu, LGBTQ prava, okoliš, ravnopravnost spolova, zdravstvo i prava za imigrante. Mi stojimo uz vas. Mi smo američki otpor."

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

Iako ne postoje službene brojke koliko je ljudi marširalo dan nakon Trumpove inauguracije, kratki pogled na fotografije daje do znanja da se radilo o golemim masama.

Springsteenovo mišljenje o Trumpu kojeg je dao u intervjuu za Rolling Stone u rujnu ostalo je kratko zabilježeno unatoč tome što je jasno i poprilično žustro rekao što misli o Trumpu.

"Pa, znate, republika je pod opsadom jednog kretena. Cijela stvar je tragična. Bez karikiranja, ovo je tragedija za našu demokraciju", izjavio je tada.