Ostalo

The Who najavili novi album za 2019. i potvrdili vjerojatno posljednju turneju

Kako bend kaže, fanovi mogu očekivati svašta

Hina - Tabloid.hr
20.01.2019 12:55

Engleski rockeri The Who najavili suizlazak novog albuma ove godine, ali i potvrdili sjevernoameričku turneju , piše The Guardian.

Za sada neimenovani album trebao bi izaći kasnije ove godine, a nasljednik je njihovog 11. studijskog albuma " Endless Wire ", izdanog 2006.

Gitarist Pete Townshend izjavio je u priopćenju da fanovi mogu očekivati mračne balade, teške rock stvari, eksperimentalnu elektroniku, sampleovei tipične The Who pjesmekoje počinju s gitarom koja daje yanga-dang zvuk.

Grupa je također otkrila pojedinosti o američkoj orkestralnoj turneji. Pjevač Roger Daltrey rekao je za turneju da to što će biti s orkestrom nećekompromitirati načinna koji on i Pete isporučuju njihovu glazbu.

Daltrey je rekao kakobi to mogla biti njegova posljednja turneja. "Moram biti realan o tome da sam u godinama u kojima jesam (74), a glas počinje odlaziti nakon nekog vremena. Želim biti dobar kao što sam bio prije dvije godine", rekao je za časopis The Mirror.

Sedamdesetrogodišnji Townshend rekao je da će ići na turneju samo ako imaju novi materijal. "To nema nikakve veze sa željom za hit albumom ilitime daThe Who trebaju novi album. Riječ je jednostavno o osobnom razlogu . U pitanju je moj ponos, osjećaj vlastite vrijednosti i ponosa kao glazbenika koji stvara glazbu", rekao je.

Townshend i Daltrey su jedini preostali izvorni članovi grupe. Bubnjar Keith Moon umro je 1978. godine, a zamjenski bubnjar Kenney Jones napustio je bend 1988. Basist John Entwistle umro je 2002. Njihov sadašnji bend uključuje Zaka Starkeyja , sina Beatlesova bubnjara RingaStarra te Simona Townshenda , mlađeg Peteovog brata.