Ostalo

Tina Turner prodala svoja glazbena prava: 'Zaštita moje glazbene baštine je nešto osobno'

Nije objavljeno o kolikim je iznosima riječ

RTL.hr
06.10.2021 20:00

Glazbenica Tina Turner je prodala prava na svoj glazbeni katalog. Idućih 60 godina prava na hitovepoput 'What's Love Got to Do With With' i 'Private Dancer' pripadat ćeglazbeno-izdavačkoj tvrtki BMG.

'Kraljica Rock 'n' Rolla'prodala je i dionice glazbenika i tekstopisaca koji su zaslužni za njezine snimke. Isto tako, Turner je prodala i prava naupravljanje njezinim imenom, slikom i likom, u najvećem sklopljenom poslu glazbenice ili glazbenika s izdavačkom tvrtkom BMG. Usput rečeno, nije objavljeno o kolikim je iznosima riječ.

Prema najnovijim podacima, 81-godišnja Tina Turner je zasadnajveće ime na glazbenoj sceni koja je uspjelaunovčiti rastuću vrijednost evergreen hitova u eri streaminga. Upravo tim stopama je išao i legendarni BobDylan s kojim je Universal Music sklopio dogovor vrijedan300 milijuna dolara s Universal Music-om, kao i NeilYoung s glazbenom tvrtkom Hipgnosis.

Pročitajte još
Tina Turner otkrila kako joj je suprug spasio život

Streaming servisi su svojom pojavom stvorili svojevrsnu revoluciju. Riječ je o zlatnoj groznici kada su u pitanju autorskaprava umjetnika.

Turner je priznala potrebu planiranja. "Kao i svaki umjetnik, zaštita mog životnog djela, moje glazbene baštine nešto je osobno. Uvjerena sam da je s BMG -om i Warner Musicommoj rad u profesionalnim i pouzdanim rukama", rekla je glazbenica.

BMG već zastupa ili posjeduje pravazvijezda poput Micka Jaggera i Keitha Richards , Johna Lennona i Ringa Starra , Micka Fleetwooda , Iron Maiden , Kurta Cobaina i Davida Bowieja .

"Glazbeno putovanje Tine Turner inspiriralo je doslovno stotine milijuna ljudi diljem svijeta i nastavlja dopirati do nove publike. Čast nam je preuzeti posao upravljanja glazbenim i komercijalnim interesima Tine Turner", rekao je izvršni direktor BMG -a Hartwig Masuch .