Ostalo

Tko će od celebrityja Novu dočekati pjevajući u vlastitoj kupaonici?

Najluđa noć u godini hrvatskim je pjevačima oduvijek bila mila. Ne zbog hopsanja po hladnim trgovima ili zagušljivim klubovima, već zbog masnih honorara koje bi zaradili pjevajući na dočeku Nove godine. No, ove godine šok i nevjerica. Honorari su im, kažu, nikad manji, a sve više njih uopće nema ni gažu.

RTL
18.12.2014 18:03

I tako do navodno 50.000-a. Zbrajat će ne kunice već euriće naša Severina . Isprisili su se naime porečki gradski oci te Crnogorcima, šuška se, pred nosom oteli kraljicu estrade. Ako je vjerovati onoj da kako provedeš Novu takva će ti biti cijela iduća godina onda bi Severina trebala i u 2015. blagovati.

Baš kao i Tony Cetinski . Za najluđu noć pjevat će na Stradunu. Dubrovačke vlasti će za četverodnevni program iskeširati 500 000 kuna no koliki će dio kolača uzeti rovinjski pjevač zasad se samo nagađa. Kruži informacija da će u džep spremiti oko 40 tisuća eura. Jelena Rozga bi trebala dobiti 20 000 europskih novčića za nastup u jednom budvanskom hotelu. A ondje je čini se gatarbajterski raj za naše pjevače. jer 1. će siječnja ondje nastupiti Tony, a nakon njega i Parni Valjak . No, nisu svi te sreće.

"Pa ja pjevam u Makarskoj u komadu 2, 5 sata. Novci nisu spektakularni, niska cijena s obzirom na situaciju. Prošla su vremena kad su gazde naplaćivali ulaz i kad im se isplatilo. Živimo u velikoj krizi trebamo se prilagoditi. Odlična publika, odličan prostor, pristao sam", kazao je Jasmin Stavros , pjevač.

"Sviramo za Novu u Vintageu. Zadovoljni smo kaj vi ne bi bila...", upitao nas je Davor Gobac .

No nakon Vintagea pojavit će se Gobac i na glavnom zagrebačkom trgu. Jer i za taj nastup će nešto kapnuti. Društvo će mu praviti Jura Stublići i Jurica Pađen . Honorari su navodno svega po nekoliko tisuća eura. Možda je ova godina skromnija jer je glavni financijer do neki dan čučao u pritovru. Splićani će iz proračuna za doček izdvojiti 360 000 kuna, a kolike će honorare dobiti Zorica Kondža, Marijan Ban i Siniša Vuco zasada se samo nagađa. Riječane će u Novu uvesti dečki iz Parnog valjka i to navodno za 30 000 eura. No, ovo su rijetki sretnici. Većina će se njihovih kolega grijati doma pod dekicom.

Čim će stari morski vuk Oliver Dragojević za Novu ostati kod kuće jedno je jasno - para nema!

Malo manje izdašne ponude dobit će Jole za nastup u Šibeniku oko 10 000 eura, a Maja Šuput oko 5000 u jednom opatijskom hotelu. Kao i još neke njihove kolege.

Sudeći prema ovim brojkama, nekako nam se čini da će većina naših slavuja odraditi novogodišnje gaže besplatno, i to za svoje najmilije a od ovih rijetkih sretnika očekujemo bar fer play kad prijave svoje honorare poreznoj.