Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
uspjeh je s njim garantiran

Našao je 'pravu' Franku Batelić, 'otac' je trapa i onaj kome u ruke žele doći baš svi: Tko je najtraženiji producent regije?

Slobodan Veljković Coby niz godina je u glazbi, a tijekom njih shvatio je i pronašao formulu - kako da svoje preferencije 'podvali' Balkanu i oživi učmalu regionalnu scenu

Image
Foto: Dusko Jaramaz, Tomislav Miletic/PIXSELL
RTL.HR/ 20.1.2022. u 12:54
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Coby, jesi ti radio traku?", pitala se blogerica Jelena Nikolić, djevojka glazbenika i producenta Slobodana Veljkovića Cobyja. Glas njegove djevojke potpisuje svaki singl koji ovaj producent napiše i producira. Osigurao si je Veljković time dodatnu prepoznatljivost svojih uradaka, a njih danas broji u stotinama. Nema zvučnijeg glazbenog imena u susjednoj Srbiji, a koje se nije obratio Cobyju za pomoć u oživljavanju ili pokretanju karijere. Predvodnik je nekog novog zvuka, a svojim radom udario je temelje balkanskog trapa. Iako je najzvučnije ime današnjice, Veljković pokušava svoj privatni život držati takvim i rijetko se medijski oglašava. Ako se i oglasi, možete očekivati šture odgovore u jednoj rečenici. Glazba mu je, bez obzira na takav odabir, iznimno uspješna, a suradnji ima toliko da se mnogi pitaju i kada ih sve stigne odraditi. 

U Hrvatskoj nema previše glazbenika koji su sa Cobyjem surađivali, no oni koji jesu - znaju da je s njim uspjeh garantiran. Stoga ne čudi Franka Batelić, koja je s Veljkovićem pronašla neki dobar 'vajb' pa je odradila sjajan singl "Ova noć". Glazbu, aranžman i produkciju potpisuje upravo Coby, a stihove su radili i Franka te Bojana Vunturišević. Singl je sjajan, a Franka je tom suradnjom dobila urbani zvuk koji voli i u kojem se izvrsno snalazi. Putem istog nastavila je i sa singlom "On", koji je otpjevala sa Sarom Jo. O beogradskim producentima i glazbenim suradnjama Franka je govorila i u velikom intervjuu, koji je za RTL dala nakon izlaska singla "On". 

"Saru Jo iznimno cijenim i kao curu, prijateljicu i kao glazbenicu. Zapravo smo sjedile u Bassivityju i razmatrale opciju o pjesmi koju bismo htjele izbaciti. Čule smo jedan demo koji je imao svega dva takta, i odmah smo se zaljubile u tu pjesmu. Bojana i Coby napisali su tekst - i ostalo je povijest".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Suradnju sa Cobyjem Franka je započela slučajno, iako je njega i Relju Milankovića upoznala još tijekom dana provedenih u Bostonu, gdje je pohađala Berklee College of Music. I Coby je neko vrijeme proveo u Americi, koja ga je u velikoj mjeri i oblikovala.

Sa ovim uspješnim producentom susrela se ovih dana u Beogradu i Albina Grčić. Naša mlada glazbenica ima veliki potencijal, a činjenica da se u Beogradu srela sa Cobyjem daje nagovijestiti da će se njezine karijere vjerojatno uhvatiti uspješna tamošnja ekipa okupljena oko Veljkovića. I vrlo vjerojatno je to za Albinu jako dobar karijerni potez. 

Upravo se čita

Image
SRETNO!

Dubrovački tjedan otvara Dubravko koji priprema teletinu: 'Naravno da očekujem pobjedu!'

No, Franka i Albina nisu prve koje su se odlučile surađivati sa Cobyjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Jura Blažević i Ivan Dražić prvi su hrvatski glazbenici koji su se uhvatili suradnje sa Veljkovićem, surađuju s njim već desetak godina, a manje je poznato da je Coby radio i "Dalmatinku", njihov duet s Jelenom Rozgom. Kasnije su odradili niz uspješnica i hitova koji su odoljeli i zubu vremena pa postali trap klasici. 

Coby je u životopis upisao i suradnju sa Severinom, a iza njega je rad sa svim najpoznatijim imenima regionalne glazbene scene trenutno. Većina njih uspjeh može zahvaliti upravo Cobyju. 

Samozatajni glazbenik odrastao je, inače, u Prokuplju, a školovao se u Nišu. Neko vrijeme proveo je u Americi, a onda započeo karijeru i život u Beogradu. Glazbom se počeo baviti u srednjoj školi, a prve stvari izbacio je 2005. godine. Znanje koje je stekao tijekom boravka u Americi pomoglo mu je i da tamošnju glazbu prilagodi i plasira ovdašnjoj publici. Sklonost i ljubav prema glazbi usadio mu je otac, profesor glazbe koji je radio i na privatnim slavljima, čime je Coby dobio jasniju predodžbu o tome kako točno izgleda život glazbenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Producent i glazbenik intervjue rijetko daje, no kada to čini, onda je potpuno iskren. Svojedobno je za Vice ispričao da surađivati može sa svakim tko ima novac. "Apsurdno je pričati da ne želim uzeti pare. Radio sam glazbu za repere čitav život i nisam mogao platiti stanarinu, tako da je puno isplativije raditi nešto ovako i staviti to u neki svoj svemir", jasan je Veljković. Ništa izvan tog svijeta ga ne zanima pa je na pitanje bi li iskoristio slavu i za pitanja koja nisu nužno glazbena jasno poručio: "Ne! Ne znam, sve izvan glazbe me umara. Volim to što radim i radim po cijeli dan. Baš me ne zanima ništa drugo izvan toga", zaključio je Coby. Dok svojim preferencijama prilagođava ukus publike, Veljković se sjajno zabavlja i zarađuje. Bolje ne može.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Fatalna influencerica

Baka Prase zbog nje se povukao, prekid ga je jako pogodio: Tko je zapravo Anja Bla?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba