Play ponuda
Play ponuda
osvajaju svjetske piste

Tko su mlade nade koje će pokoriti modni svijet?

Ovotjedni top pet donosi vam listu hrvatskih manekenki koje su odavno izašle iz okvira domaćeg modnog neba i polako osvajaju svjetske piste. Tko su one, doznajete u prilogu.

RTL/ 1.4.2012. u 18:10
Play ponuda

One su zgodne, mlade, visoke, vitke i uspješne. Njihova lica krase modne editorijale, a duge noge suvereno gaze svjetskim pistama u dizajnerskim štiklama. Velike su uzdanice globalne modne scene, a ono što nam se najviše sviđa je to što su iz Lijepe naše.

Na petom mjestu domaćih ljepotica kojima se smiješi uspješna inozemna karijera jest Mia Franić. Naime, ona je već s osamnaest sve oborila s nogu. Njezino lijepo lice prepoznali su i estradni frajeri, a prošle je godine  proglašena najljepšom Hrvaticom.

Renata Zajec je četvrta na ovoj prestižnoj listi. U njenom slučaju, kao i u brojnim drugim, sve je počelo prije deset godina kada je oštro oko modnog agenta prepoznalo njezino lice. Od tada Renata snima za francuske, talijanske, britanske, američke i azijske agencije i ponosno nosi titulu kraljice editorijala.

"Moja prednost u manekenstvu je to što se mijenjam jako. Kažu mi da sam kameleon i to mi je prednost, mogu izgledat kako god zamislite! Mislim da su mi oči, a i jednostavno struktura kostiju najvjerojatnije moje prednosti", otkrila je svoje pozitivne strane Renata Zajec.

Plaha i nevina, seksi i ženstvena, aduti su kojima je Ela Grego osvojila čak i daleki Japan. Čim su ugledali hrvatsku seksi Lolitu, sve su ostale cure pale u drugi plan.

U modni je svijet ušla gotovo slučajno, modni su je agenti opazili dok je čekala trajekt. Riječku je adresu zamijenila londonskom, a osim na pistama i pred objektivima fotoaparata, osvanula je i u glazbenim spotovima. Poljupce je prvo izmjenjivala u spotu britanske pjevačice Pixie Lott, a onda su se za nju zapalili i dečki iz benda Chew Lips.

Studentica FER-a, Petra Vujević, na prvu je osvojila modni svijet u koji je ušla - potpuno slučajno.

Ostalo je, kako se kaže, povijest. Hodala je po najpoželjnijim modnim pistama odjevena u skupe brendirane krpice, a njezino je lice osvanulo i u talijanskim časopisima.

Na prvom mjestu najperspektivnijih domaćih modela našla se Maja Matković. Ona ima sedamnaest godina, živi s majkom na seoskom imanju i apsolutno obožava gumene bombone.

No, više od njih voli hod po pisti. New York i Pariz osvaja kroz poslove kojih je sve više, a u Velikoj jabuci uči i druži se s Helenom Šopar.

Mnogi joj već tepaju da je Hrvatska Kate Moss, a ona sanja kako će ući u top deset svjetskih modela.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Pukla ljubav

Razvodi se legendarni bosanski nogometaš nakon 28 godina ljubavi

Play ponuda

Više s weba