Ostalo

Tko su nove Uraganke? Najmlađa je 'BFF' s kontroverznim reality igračem, srednja TikTok zvijezda, a...

Ksenija, Sanja i Ivana više nisu okupljene u grupi Hurricane, nastavljaju u solo vodama. Na njihovo mjesto dolaze nove, mlade, potencijalne zvijezde...

A.Š.
06.09.2022 18:00

Prošle su godine predstavljale Srbiju na Eurosongu s pjesmom 'Loco, loco', plasirale su se u finalu, njihove pjesme gotovo su uvijek bile u trendingu YouTubea, slovile su kao osvježenje na sceni, u Hrvatskoj sastav na tragu naših Feminnemki, a nakon tri godina suradnje, djevojke su odlučile da zajedno više neće stvarati ni nastupati. Sanja Vučić , Ivana Nikolić i Ksenija Knežević dobit će svoje nasljednice, a one same će krenuti graditi solo karijere.

"Prošlo je pet godina prebrzo, ako nas pitate. A vjerujemo da to nije samo naše mišljenje već i mišljenje svih vas. Svaka od nas je bila posebna kao pojedinac, ali još posebnije smo bile kao cjelina. Ta cjelina savršeno je funkcionirala zajedno. Ali nismo bile same u tome. U to ime, prvenstveno bi se željele zahvaliti našem producentu Zoranu Milinkoviću koji je osnovao grupu i stvorio brend Hurricane za koji danas svi znate. Također, ogromno hvala svakom, posebno, članu našeg tima kao i svim suradnicima koji su sudjelovali u stvaranju naše glazbe, spotova i svega onoga što nas ovih pet godina povezuje", napisale su te dodale kako su uživale u svakom uspjehu, kao i mnogim porukama podrške i ljubavi.

"Bez obzira, što nas neće više biti u ovom sastavu, ostavljamo vam brend koji smo svi mi zajedno izgradili. Tu su naše mlađe nasljednice Hurricane Junior kao i nove tri članice koje će vam se uskoro predstaviti. Čuvajte ih i podržite kao što ste i nas, mi svakako hoćemo", napisale su.


A tko su nove nasljednice?

Poznato je kako će ponovno biti riječ o ženskom triu, a grupa će promijeniti naziv, odnosno zvat će se 'Hurricane two'. Tamošnji mediji već su iskopali imena – riječ je o Anđeli Keleman (26), Antoneli Jurišić (22) i Moni Lauri Srećković (20). Sve tri su relativno nepoznate, ali već iza sebe imaju neku povezanost s javnim poslom. Ne previše profesionalno, ali idu k tome, pogotovo sada.


Anđela Keleman

Anđela Keleman nije nova u ovom poslu, prisutna je već sedam godina, a iza sebe ima već nekoliko pjesama – "Ranjiva" iz 2019. godine na YouTubeu ima više od 700.000 pregleda, "Vikend djevojka" s nešto više od 130 tisuća pregleda i "TBT" s oko 160 tisuća. Poznata je i po tome što snima covere, mashupove, a ako je suditi po glazbi na koju se oslanja, ljubiteljica je narodnog izričaja. Prije sedam godina sudjelovala je i u reality showu "Maldivi", a mnoge fizički podjseća na jednu od tamošnjih najpopularnijih glazbenica Milicu Pavlović.


Antonela Jurišić

Možda nije toliko prepoznatljiva po glazbi, ali Antonela Jurišić zvijezda je TikToka gdje je prati više od 163.000 ljudi. Već je u opisu napisala da uskoro izlazi njezina nova pjesma, aludirajući vjerojatno na novo poglavlje u grupi 'Hurricane'. Atraktivna ljepotica ima po nekoliko desetaka tisuća pregleda ispod svakog videozapisa i pun je pogodak za privlačenje mlađe generacije.


Miona Laura Srećković

Iako regionalno nepoznata, mlađahna glazbenica Miona Laura Srećković publika je upoznala u prošloj sezoni glazbenog showa 'Zvezde Granda' gdje je bila u timu Đorđa Davida, a istaknula se pjevanjem sevdaha. Zanimljivo je kako s obitelji živi u Francuskoj, a u Srbiju je svraćala samo zbog natjecanja. Tijekom svega, velika joj je podrška bio i jedan od najpoznatijih reality igrača u regiji, Gasttozz . "Znamo se iz Francuske od kada je ona imala možda osam, devet godina. Krao sam za nju mala čokoladna jaja, pratili smo zajedno Novaka Đokovića... Inače, ja sam nekoliko godina ovdje bio podrška njezinom tati Igoru, sad njoj, pa me ne bi čudilo da jednog dana dođem ovdje i zbog njenog djeteta", rekao je Gasttozz. Natjecala se i u dječjem glazbenom showu "Neki novi klinci" 2015. godine.


Razlog raspada grupe

Iako su one tvrdile da je između njih sve uredu te da je došlo do zasićenja, izgleda kako je kod Sanje, Ivane i Ksenije ipak bilo mnogo konkretnih razloga za prekid suradnje. Vijest da se grupa Hurricane raspala odjeknula je u regiji prije nekoliko mjeseci, a čini se da su svemu presudili loši odnosi, financije i to što se djevojke međusobno nisu podnosile.

"Sanja i Ksenija su u početku pristale na ovaj način rada, ali kada je menadžer prestao s financiranjem, njih dvije su se pobunile zbog Ivane. Njima je najviše zasmetalo to što je Ivana prilikom koncerata tražila od Sanje i Ksenije da pjevaju s njom, jer je slabiji vokal i jer joj glasovne mogućnosti nisu dozvolile da iznese sama svoje dionice u pjesmama. Vučić i Knežević su smatrale da nije u redu da i one pjevaju za 300 eura, koliko je dobivala i Ivana, koja je najviše plesala i pravila šou, već da zaslužuju više. Tu je nastao sukob između djevojaka, koji je kulminirao raspadom Uraganki. Osim što je u posljednje vrijeme vladala užasna atmosfera među njima, svjedoči i činjenica da je ovaj trio nedavno u jednom mjesecu imao tri nastupa zbog čega se Sanja žalila da je zaradila svega 900 eura, što je jako malo s obzirom na to da je ugovorom bila obvezna gostovati u raznim emisijama i pojavljivati se na raznim mjestima, što njoj nije bilo drago. Osim toga, ona već duže vrijeme smatra da bi kao solo pjevačica zarađivala mnogo više novca. Isti je slučaj i sa Ksenijom", izjavio je njima blizak izvor za Kurir i dodao da Sanja i Ksenija od samog početka nisu mogle smisliti Ivanu te da joj nisu htjele pomagati.

Na društvenim mrežama pak druga priča - zle krvi nema, a djevojke se jedva da i mogu pomiriti što su se raspale...