Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
UMRLA NAKON LADY DI

Tragična priča o drugoj navodnoj ljubavnici kralja Charlesa III.: Bila je u visokom društvu, a završila je kao beskućnica

Bivši princ od Walesa i aktualni britanski kralj je pored svih kraljevskih obveza navodno ljubio čak tri žene istovremeno

Image
Foto: Profimedia
RTL.hr/ 13.9.2022. u 20:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Dok je kralj Charles III. još bio princ u braku s princezom Dianom, imao je, ne jednu, već dvije ljubavnice. Jedna od njih je svima dobro znana, njegova današnja supruga Camilla. Izgleda kako najstarijem sinu pokojne kraljice Elizabete II. nije bio dovoljan ljubavni trokut pa ga je proširio i pretvorio u četverokut. Tako je aktualni britanski monarh ljubio tri žene odjednom, a ona posljednja u nizu, za koju bi se moglo reći da je najmanje mario, bila je Dale Tryon, poznata kao Kanga. Nekadašnji princ od Walesa, 31. kolovoza 1997. godine je izgubio svoju suprugu, a 15. studenog i spomenutu ljubavnicu.

Iako većina javnosti poznaje Charlesove afere samo na razini Diane i Camille, pojedini izvori tvrde kako mu je Kanga svojevremeno bila jednako važna kao i Camilla.

Ako je suditi prema dokumentarnom filmu iz 2008. godine, izvori tvrde kako je Charles sedamdesetih bio veliki zavodnik te da je vješto skrivao afere među njegovim ljubavnicama. Tada nije bio oženjen za Dianu, no njihovo poznanstvo datira još od njegovih ranih 30-ih.

Image
Foto: Profimedia
Image
Profimedia

Charlesove nekadašnje ljubavnice su rodile djecu drugim muškarcima, no posebno neobičan podatak je taj da je Charles kum njihovoj djeci.

Još kao 25-godišnjakinja, Kanga je napustila rodnu Australiju i zaputila se u London. Upravo te, 1973. godine, Charles je ispunjavao dužnosti koje je su mu dodijeljene kao mornaričkom časniku, Camilli je vjenčani prsten stavio Andrew Parker Bowles, a Kangi Anthony Tryona, koji je slovio kao osoba iz Charlesovog najužeg kruga prijatelja.

Kanga je baš preko svog supruga upoznala Charlesa, a svojim zapanjujućim izgledom te svojom neformalnošću, što je bila rijetkost među pripadnicima plave krvi, pogotovo na engleskom dvoru, osvojila je tadašnjeg princa Charlesa, baš kao i njegovu obitelj. Čak ih je i pokojna kraljica Elizabeta II. pozvala u jednu od svojih najdražih rezidencija, škotski dvorac Balmoral, kako bi jahali konje s njezinim visočanstvom.

Prema Charlesovim riječima, Kanga je bila "jedina žena koja ga uistinu razumije", što ga je navelo na odlaske na drugi kraj svijeta - u privatne posjete njezinoj obiteljskoj kući u Melbourneu. Prava sapunica je nastala kada je otkriveno kako se Kanga i Camilla otvoreno ne podnose, a s druge strane, Diana je gajila simpatije prema Kangi. U to vrijeme su kružile glasine prema kojima su zajedničkim snagama htjele izgurati Camillu s Charlesovog puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U jednom trenutku Kanga se udaljila od princa, što je na površinu izvuklo njezine zdravstvene probleme koji se bivali sve gori. Baš tada, unatoč mišljenju liječnika, vratila joj se spina bifida (rasjek kralješnice) s kojom je vodila bitke još u djetinjstvu, a u to doba joj je bio dijagnosticiran i rak maternice.

Image
Foto: Profimedia
Image
Profimedia

Veliku patnju je proživjela zbog teških tretmana u liječenju raka, nakon kojih se 1996. prijavila u kliniku za odvikavanje Farm Place. Osim bitke sa zdravljem, vodila je, naime, i onu s ovisnostima o lijekovima protiv bolova. I danas je kao predmet rasprava ostala njezina smrt jer je za vrijeme liječenja pala s prozora što je od siline udarca i kuta pada dovelo do loma kralježnice s kojom je imala niz problema od najranijih dana.

Njezina hospitalizacija je nastavljena, a kako je sama rekla, gurnuli su je niz prozor, no nekim čudom i dalje se kao službena verzija događaja uzima slučajni pad. Cjelokupna situacija je postala krajnje bizarna jer je nekoliko tjedana nakon njezinog navodnog pada suprug Anthony podnio zahtjev za rastavom braka.

Kanginim mukama tu nije bio kraj. Svoju ovisnost o tabletama zamijenila je alkoholnim pićima. Osim što je bila ovisnica doživotno smještena u invalidska kolica, i u tom stanju su je uhitile policijske snage dok je išla prema vili. I danas je neobjašnjivo njezino uhićenje. Ipak, nitko nije mario što je osoba s tjelesnim invaliditetom satima bila iza rešetaka policijske ćelije u Salisburyju. Vrlo brzo je postala i beskućnica, Njezini prijatelji tvrde kako je prije smrti počela govoriti kako je pokušavaju ubiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upravo se čita

Image
SRETNO SVIMA!

Kandidatkinja Ana ima jasan cilj: 'Voljela bih ponoviti rezultat svoje buduće svekrve Bernardice'

Nakon što je Dale Tryon Kanga preminula u Londonu 11. studenog 1997. godine u 50. godini života, vrijeme ju je pojelo.

Image
Foto: Profimedia
Image
Profimedia

Charles je mudro šutio u to vrijeme jer njegova izjava o nekadašnjoj ljubavnici bi mu još više srozala ugled, koji je pao na niske razine zbog smrti princeze Diane.

Image
Foto: Jonathan Brady/Pool Photo via AP
Image
Jonathan Brady/Pool Photo via AP
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
jedinstvena pojava

Vratila se Ivana Brkić! Gdje je bila?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba