Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
najveće ex-yu zvijezde

Tragične sudbine zvijezda 'Žikine dinastije': 'Žika' je tešku tugu skrivao čitav život, a 'Marija' je skončala na ulici

Žikina dinastija prikovala je pred male ekrane cijelu bivšu državu, a sudbine zvijezda hit serijala privlače pozornost i danas

Image
Foto: Screenshot/Youtube
RTL.HR/ 26.1.2022. u 20:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kultni filmski serija "Žikina dinastija" oduševljavao je gledatelje širom bivše godinama. Dugo su se iščekivale Žikine nove avanture, a mnoga je velika glumačka imena i ovaj serijal gurnuo u zvijezdanu orbitu, poput, primjerice, Nikole Koje, kojeg su uloge tijekom osamdesetih dovele do pozicije jednog od najuspješnijih mladih glumaca osamdesetih. I dok Kojo i danas slovi za jedno od najvećih glumačkih imena s ovih prostora, neki njegovi kolege iz "Žikine dinastije" doživjeli su tešku sudbinu. 

Jedna od njih je i glumica koja je odigrala ulogu Marije, njegove filmske majke. Zanimljivo je to što je Rialda Kadrić od svog 'sina' Nikole Koje bila starija svega četiri godine. Legendarna Rialda Kadrić jedna od onih zvijezda "Žikine dinastije" koje više nisu među nama. Naime, iznenada je preminula prošle godine. Otišla je u 58. godini života, nakon što je najveći dio života provela u Londonu. Njezin rodni Beograd jako joj je nedostajao, no nije uspjela u njemu uživati onako kako je maštala. Otišla je iznenada, preminuvši na ulici u Ateni. Posebno je tragično što je 30 godina ranije na isti način preminula njezina voljena majka, koja je skončala na ulici u Beogradu. Rat je tada bijesnio, Rialda ostala bez mame pa se u nježnim godinama odlučila zaputiti u London. 

Image
Foto: Screenshot/Youtube
Image
Screenshot/Youtube

Screenshot: Youtube

Gidra je čuvao za sebe tragediju koju je doživio u ranom djetinjstvu

Breme teške sudbine i povijesnog konteksta u kojem je rođen nosio je do omiljeni 'Žika', Dragomir Bojanić Gidra u najranijem je djetinjstvu doživio veliku tragediju, no nikada nije dopustio da njegovi obožavatelji primijete tugu koju je neminovno nosio gdje god je išao. U djetinjstvu je ostao bez majke, a sa svega 10 godina preminuo mu je i otac, koji je ubijen tijekom Drugog svjetskog rata. Nakon toga, Gidra je ostao posve sam. Nije se imao tko brinuti o njemu pa se vrlo rano zaposlio u tvornici konzervi, a glumačke apetite zadovoljavao je u kragujevačkom amaterskom kazalištu. Kako je pokazivao veliki talent, tako su njegovi kolege iz kazališta odlučili dati mu podršku i nagovoriti ga da u Beogradu pokuša upisati Akademiju. Njihova solidarnost tada je učinila svoje - ekipa mu je prikupila novac potreban za put i boravak u Beogradu. Njihov Gidra nije ih iznevjerio, upao je na Akademiju i odatle dosegao zvijezde i postao jedno od najvećih jugoslavenskih imena. Preminuo je davne 1993. godine uslijed teške bolesti. I tijekom borbe u bolnici, Gidra je nasmijavao medicinsko osoblje.

Marko Todorović bio je jedno od najvećih jugoslavenskih glumačkih imena

Žikin kompanjon Milan, odnosno glumac Marko Todorović, preminuo je prije više od 20 godina. Imao je niz respektabilnih uloga, a slavu je stekao ulogom u "Užičkoj republici", utjelovivši Josipa Broza Tita. Iako je igrao niz uloga, u kolektivnoj svijesti ostao je zapamćen po ulozi Milana Todorovića. S Gidrom se, inače, slagao i u privatnom životu. Tri puna desetljeća Todorović je bio jedan od najzaposlenijih jugoslavenskih glumaca, bio je prvak jugoslavenskog dramskog kazališta, surađivao s Brankom Gavellom i ostavio neizbrisiv trag u kulturi ovih prostora. Devedesetih se njegov tempo usporio, a posljednjih pet godina života više nije radio te je u 71. godini života preminuo u Beogradu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Prelijepa Jelena u tajnosti čuvala svoju bolest

Nakon kratke i iznenadne bolesti, preminula je u 85. godini i glumica Jelena Jovanović Žigon. Uz Dragomira Bojanića i Marka Todorovića bila je okosnica "Žikine dinastije". Mnogi kolege izjavili su nakon njezine smrti da će je pamtiti po iznimnom talentu i ljepoti. Nitko nije ni znao da je teško bolovala prije smrti, njezina djeca tu su informaciju čuvala unutar bliskog obiteljskog kruga.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
talentirana pjevačica

Pepeljuga iz Belog Manastira! Aleksandra je bila obična tinejdžerica, a onda je postala velika zvijezda i ušla u obitelj Lepe Brene

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba