Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Ukrajina ih ne želi

Treba li Rusiju suspendirati s Eurosonga? Ukrajinski predstavnik 'skočio' na kladionicama

Ukrajinu će ove godine na Eurosongu predstavljati Kalush Orchestra koji će na pozornicu izvesti pjesmu 'Stefania'. Riječ je tvrde stručnjaci o spajanju tradicionalnog pjevanja i moderne glazbe

Image
Foto: www.profimedia.hr
T.M./ 25.2.2022. u 11:50
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Poznato je kako će Hrvatska nastupati tijekom prve večeri Eurosonga, točnije u prvom polufinalu, koje je na rasporedu 10. svibnja 2022. Poznato je i kako će se ovogodišnji glazbeni spektakl organizirati u Torinu, a ovih dana glavno pitanje je - 'Hoće li Rusija sudjelovati na natjecanju?' 

Strani mediji pišu kako će Rusiji biti dozvoljeno sudjelovati na Eurosongu bez obzira na to što je u tijeku ruska invazija u Ukrajini. Organizatori spomenutog natjecanja komentirali su kako je riječ o 'nepolitičkom kulturnom događaju koji ujedinjuje nacije i slavi različitost kroz glazbu', javlja BBC. 

Image
Foto: screenshot-Eurosong
Image
screenshot-Eurosong

"Naravno da ćemo nastaviti pažljivo promatrati situaciju", kratko su poručili  organizatori. To nikako ne odgovara Ukrajini koja smatra da se organizatori Eurosonga trebaju suspendirati Rusiju s ovogodišnjeg natjecanja. Tamošnja državna televizija pozvala je Europsku radiodifuzijsku uniju (EBU) i tražila da ruskog predstavnika isključe s natjecanja. 

Zanimljivo, Ukrajinu će ove godine na Eurosongu predstavljati Kalush Orchestra koji će na pozornicu izvesti pjesmu 'Stefania'. Riječ je tvrde stručnjaci o spajanju tradicionalnog pjevanja i moderne glazbe. 

Zbog trenutne situacije u Ukrajini njihov predstavnik Kalush popeo se na drugo mjesto kladionica za pobjednika Eurosonga. Ispred njega samo je predstavnik Italije, a mnogi obožavatelji smatraju kako ove godine pobjedu treba podnijeti Kalush kako bi poslali dodatnu poruku svijetu! 

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
slavlje u obitelji

Zayn Malik postao ujak. Njegova 17-godišnja sestra Safaa rodila curicu

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba