Play ponuda
Play ponuda
PRAVI PRIJATELJI

Tri neuništiva para hrvatske erstrade

Na našoj, ali i svjetskoj estradnoj sceni nema baš pravih prijateljstava. Ipak, u svijetu kojim vladaju sitni interesi Dorijan Klarić pronašao je estradne parove koje veže nešto mnogo dublje. Oni su više od menadžera, oni su prijatelji naših zvijezda.

RTL/ 22.11.2013. u 17:42
Play ponuda

Davnih devedesetih, u zlatno doba hrvatske pop glazbe, zvijezde i menadžeri funckionirali su provjerenom formulom - jedan pjeva i smješka se pred novinarima, drugi u pozadini broji novce i dogovara nove nastupe. Menadžeri su bili strogi, zabranjivali svojim zvijezdama da imaju javne ljubavi i eskapade, a izvođači su nerijetko brojili dane do isteka lihvarskih ugovora.

Danas su stvari na estradi bitno drukčije - stroge granice ugovora i dogovora su se izbrisale, menadžeri su sa svojim izvođačima najbolji prijatelji, a nerijetko i stilisti, savjetnici, pa i rame za plakanje.

Donosimo tri neuništiva para hrvatske estrade koji su svojim djelovanjem dokazali da posao, lova i veliko prijateljstvo itekako mogu gurati zajedno.

Prije točno deset godina estrada je dobila suradnju iz snova. Tadašnja djelatnica izdavačke kuće Menart Ema Gušavac dobila je poziv mladog i perspektivnog pjevača Luke Nižetića i priliku da se po prvi put okuša kao estradna menadžerica.

Svaki pravi početak je težak, pa su se tako i Luka i Ema u prvim godinama suradnje na razne načine učili kako doći do dogovora i dobre ideje.

A vrijeme je pokazalo da su dobitna kombinacija. I danas, nakon deset godina, s jednakom strašću pristupaju svakom spotu, pjesmi, albumu i koncertu - bez teških riječi, baš kao prava obitelj.

Riječ je svetinja i u najjačem domaćem estradnom tandemu. Dobar dio svog regionalnog uspjeha Severina može zahvaliti dugogodišnjem menadžeru Tomici Petroviću.

Zovu ga čovjek u crnom, izrazito ne voli biti pred kamerama, ali Severinu drži kao kap vode na dlanu. Brine se za njezine nastupe, imidž u javnosti i sve druge detalje zbog kojih je već godinama najveća balkanska zvijezda.

Svjesna njegovih zasluga, Severina ga redovito spominje u svojim govorima zahvale.

Naš treći dream team suradnju je također započeo prije dugih deset godina. Nakon što se proslavila u glazbenom reality showu, Natali Dizdar srela je Gordanu Bosak, iskusnu menadžericu koja je u mladoj Zadranki vidjela novi hrvatski hit!

Krenulo je s razlogom - Natali i Goga su ubole debitansktim albumom i stvari su se počele odvijati same od sebe. Danas su prijateljice, suradnice i pravi glazbeni brand!

Ono što spaja sve ove tri priče je upravo povjerenje - godinama su, ponekad i trnovito, gradili odnose, svađali se, mijenjali odluke, producente i pjesme, ali onaj glavni dogovor međusobne suradnje i uvažavanja nikad nisu doveli u pitanje. Upravo zato se šest naših estradnih junaka i danas nalazi u samom glazbenom vrhu!

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
'ODVRATNO MJESTAŠCE ZA ZATUCANE'

Što estradne zvijezde misle o inicijativi 'U ime obitelji'?

Play ponuda

Više s weba