Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
borba protiv nasilja nad ženama

Turske zvijezde unakaženih lica punih masnica i ogrebotina

Sukladno nazivu projekta 'Osam žena, osam života', osam poznatih turskih glumica, među kojima su bile i Hrvatima znane Berguzar Korel ('1001 noć') i Nur Fettahouglu ('Sulejman Veličanstveni') pozirale su fotografu Mehmetu Turgutu s unakaženim licima punih masnica i ogrebotina, baš kao što su imale stvarne žene koje su izgubile živote zbog nasilja.

Image
Foto: RTL
RTL/ 11.3.2013. u 11:05
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Najveća turska udruga koja se bori protiv nasilja nad ženama okupila je brojne poznate turske ličnosti u svojoj novoj kampanji pokrenutoj prošlog petka povodom Dana žena, a kojom se u javnosti željela probuditi svijest o jednom velikom problemu današnjice.

Sukladno nazivu projekta 'Osam žena / osam života', osam poznatih turskih glumica, među kojima su bile i Hrvatima znane Berguzar Korel ('1001 noć') i Nur Fettahouglu ('Sulejman Veličanstveni') pozirale su fotografu Mehmetu Turgutu s unakaženim licima punih masnica i ogrebotina, baš kao što su imale stvarne žene koje su izgubile živote zbog nasilja.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Reklamna kampanja o borbi protiv nasilja nad ženama, snimljena uz potporu Ministarstva obitelji i socijalne politike, nedavno je izašla u javnost, i to prvenstveno kao televizijska reklama.

Iako su dosad glumile svakojake likove u serijama, Berguzar i Nur su bile itekako pogođene ovim projektom, pogotovo jer su u reklamnom spotu glumile žene koje su u stvarnom životu bile fizički i psihički maltretirane.

Berguzar Korel je fotografu pozirala s kratkom perikom i lažnim modricama u sjećanje na Melek Karaaslan, djevojku koju je vlastiti otac tri mjeseca držao zaključanu u toaletu jer je odbila udati se za čovjeka kojeg joj je on odabrao. Berguzar je previše emotivno doživjela cijelu preobrazbu i fotografiranje s unakaženim licem zbog čega je dio snimanja odradila u suzama.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
sprema se za ulogu

Ornela Vištica je zvijezda nove RTL-ove serije!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba