Ostalo

U nesreći u kojoj je sudjelovao princ Philip ozlijeđene dvije žene, u autu bila i beba

Norfolška policija kaže kako su dvije žene, putnice u drugom automobilu, zatražile liječničku pomoć te su kasnije otpuštene, a beba nije ozlijeđena

HINA
18.01.2019 14:23

Suprug kraljice Elizabete II., princ Philip (97), bio je "potresen i u šoku" nakon prometne nesreće u kojoj se njegov Land Rover prevrnuo na bok, izjavio je svjedok.

Dvoje ljudi u drugomvoziluje ozlijeđeno, a vojvoda je prošao bez ozljeda u sudaru na cesti pokraj kraljevskog imanja Sandringham, prema podacima koje je objavila policija i Buckinghamska palača.

Norfolška policija kaže kako su dvije žene , putnice u drugomautomobilu marke Kia, zatražile liječničku pomoć te su kasnije otpuštene, a beba nije ozlijeđena . Prema policiji, "vozačica Kije pretrpjela je ogrebotine, a suvozačica ozljedu ruke, obje su trebale liječničku pomoć".

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

BBC je izvijestio kako je vozilo princa Philipa prevrnuto na bok, nakon što je izašao iz prilaza imanja Sandringham te krenuo na glavnu cestu gdje se sudario s drugim vozilom.

Svjedok Roy Warne (75) rekao je za The Sun kako je Philip iz olupine izvučen "pri svijesti", no vrlo "šokiran i potresen".

Objavljena je i slika s mjesta nesreće koju je objavila lokalna radio stanica, a gdje se vide dva vozila, jedno na boku srazbijenim prednjim staklom te drugo nekoliko desetaka metara udaljeno u grmlju.

Princ Philip nesreća

www.profimedia.hr

"Edinburški vojvoda sudjelovao je u nesreći s drugim vozilom ovog poslijepodneva", objavila je Buckinghamska palača u izjavi. "Vojvoda nije ozlijeđen, a nesreća se dogodila u blizini imanja Sandringham. Lokalna policija bila je prisutna". Dodali su kako je vojvoda bio kod liječnika "kao mjera opreza" te je potvrđeno da nema ozljeda.

Norfolška policija je u skladu sa zakonom alko-testirala oba vozača. "Potvrđujemo da su oba vozača testirana na alkohol s negativnim rezultatima", napominju iz policije.

Press Association prenio je kako je u automobilu s vojvodom bila još jedna osoba za koju se vjeruje da je njegov osobni čuvar.

Kraljevski par većinu je zime proveo na imanju u Norfolku, engleskoj regiji sjeveroistočno od Londona.