Ostalo

Ugodni razgovori: iskušali smo seansu Borne Rajić: što to ona nudi za tisuću kuna po satu?

Tisuću kuna, za sat vremena s Bornom Rajić. Toliko će ona uzimati klijentima za, kako kaže, produhovljene i spoznajne razgovore, s ciljem da svakome od njih proširi vidike

Ružica Đukić
12.02.2016 18:01

"Ja sam Borna Rajić s osebujnim pristupom životu kojeg svjedočim sobom, svojim likom, svojim djelom, svojim životnim iskustvom i cijelim tim paketom koji uz to ide. Onome koga to privlači, kome se to sviđa ma dati će i deset tisuća kuna da bude u mojoj blizini i da ima interakciju sa mnom jer želi nešto od toga i u svome životu. ", rekla je Borna Rajić .

Jedan od onih koji rado pristaje na nove životne izazove je i pjevač Bojan Jambrošić . Nema, kaže, osobitih problema u životu, ali uvijek sve može biti i bolje. I karijera i privatan život.

Iako je po struci ekonomistica Borna je, kaže, zadnjih 20 godina uronjena u filozofiju, psihologiju i slične znanosti. A željela je, kao dijete koje je odrastalo bez roditelja, prvenstveno pomoći sebi. Pomoć drugima ne nudi ni sada.

"Važno je reći da ja nikome ne pomažem. Ja s nekim dijelim svoju spoznaju, svoje iskustvo. Ja nemam rješenje za tuđe probleme. Ja dijelim s ljudima način kako oni mogu u sebi pronaći rješenja koja su za njih optimalna", pojasnila je Borna.

"Nisam znao šta očekivati jer nisam ni s kim do sada ovako pričao. Moram reći da je bilo i poučno i zapravo mi je dalo materijala da razmišljam o sebi i o svojom postupcima", priznao je Jambrošić.

Razgovori s Bornom klijenti će plaćati 1000 kuna. Svi osim onih slabijeg imovinskog stastusa. Oni će za sat vremena s Bornom morati izvojiti tek 50. Ona će ih sama birati jer nema baš svatko, pa ni kad plati, mogućnost da bude u njezinoj blizini ili da s Bornom razgovara putem Skypea.

"Naravno, istina je da sam ja morala sve te dane života svoga boriti se za golu egzistenciju da ja ne bih imala ni vremena ni sredstava da budem na najelitnijim svjetskim instituacijama i da se također dodatno educiram. Ali kaže Aristotel da je dokolica majka filozofije", naglasila je Borna.

Koliko god ljudi osuđivali njezin novi projekt, Bojan smatra da onaj tko se odluči na razgovor s Bornom, neće uludo protračiti ni vrijeme ni novac.