Ostalo

Prijeti im do 40 godina zatvora: Uhvaćena skupina koja je prodala kobnu dozu droga Michaelu K. Williamsu

Godinama je otvoreno govorio o problemu s drogom, čak i tijekom snimanja serije 'Žica'

L.K.
03.02.2022 14:15

Uskoro će biti točno pet mjeseci otkako je tragično preminuo glumac i producent Michael KennethWilliams . Njegovo beživotno tijelo je pronašao njegov nećak u Michaelovom stanu koji se nalazio u njujorškoj četvrti Brooklyn. Obdukcijom je utvrđeno kako se Williamsslučajnopredoziraofentanilom, a obrat se dogodio kada su vlasti pronašle i uhitile grupu muškaraca koji se dovode u vezus njegovom smrću.

Navodno je riječ o četiri člana organizacijekoja se bavi krijumčarenjem droga, kao što su heroin ifentanilčija je kombinacija usmrtila poznatog glumca. Protiv četvorice muškaraca njujorški savezni sud podigao je optužbe za urotu, piše People .

Michael K. Williams

(FOTO: Profimedia)

Prema sudskih dokumentima, uhićeni su Irvin Cartagena , Hector Robles , Luis Cruz i Carlos Macci te suoptuženi za "distribuciju i posjedovanje s namjerom distribucijefentanila i heroina". Unatoč saznanju da je Williams umro od njihove droge, nastavili su prodavatiheroin s fentanilom u četvrtima kao što su Manhattani Brooklyn.

Bit će optuženi pred saveznim sudom na Manhattanu, a optužnica predviđa obaveznu zatvorsku kaznu u trajanju od pet do40 godina, piše CNN .

Cijeli slučaj je razriješila snimka s nadzorne kamere postavljene na jednoj od zgrada. Kamerom je "uhvaćen" trenutak Williamsovog prilaska dilerima kao i njegovo davanje novca u zamjenu za omotnicu koja je sadržavala spomenutu kombinaciju droga. Upravo taj, jedan od četiri dilera, uhvaćen je u Puerto Ricu.

Pročitajte još
Stigli nalazi obdukcije glumca Michaela K. Williamsa: Presudila mu smrtonosna doza nekoliko narkotika

Podsjećamo kako je Williams zbog sporedne uloge u seriji 'Lovecraft Country' bio nominiran je za nagradu Emmy. Svjetsku slavu dostigao je fantastičnim utjelovljenjem Omara Littlea u seriji 'Žica' ('The Wire'), kao i ulogom Chalkyja Whiteau 'Carstvu poroka' ('Boardwalk Empire').

Nikada nije skrivao svoj problem s drogama, pa ni za vrijeme snimanja 'Žice'. Upravo u to vrijeme je izjavio kako se zbog uživljavanja u ulogu imao problema i privatnih problema.

Michael K. Williams

(FOTO: Instagram)