Play ponuda
Play ponuda
Bijes i razočaranje

Uma Thurman prekinula šutnju i obrušila se na Weinsteina i Tarantina

Thurman se pridružila nizu kolegica koje su optužile Weinsteina za napastovanje, a obrušila se i na Tarantina kojem je dosad bila omiljena glumica

Image
Foto: ©Guliver images/Joe Alvarez
Tabloid.hr/ 4.2.2018. u 12:00
Play ponuda

Nakon što je mjesecima davala naznake kako je i ona žrtva napasnika Harveya Weinsteina, Uma Thurman je u subotu u intervjuu za New York Times to službeno potvrdila. Podrobno je opisala svoje iskustvo, a pritom nije skrivala bijes i razočaranje producentom koji joj je trebao biti zaštitnik.

Thurman je otkrila da ju je Weinstein napastovao i pokazivao se gol u hotelskim sobama nakon izlaska filma 'Pulp Fiction' 1994. godine. "Gurnuo me, htio se baciti na mene i skinuti se. Učinio je puno neugodnih stvari, no na kraju nije uložio dovoljno snage da me svlada. U tom si trenutku poput nekakve životinje, guštera. Pokušala sam sve što mi je palo na pamet da se izvučem. Sljedeći dan mi je poslao buket žutih ruža s porukom 'Imaš dobre instinkte'", otkrila je 47-godišnja glumica.

Nedugo nakon incidenta Uma se suočila s Weinsteinom i zaprijetila mu da će izgubiti ugled i obitelj ukoliko drugima napravi ono što je njoj. Producent joj je tada, kao i ostalim glumicama koje je zlostavljao, zaprijetio da će joj uništiti karijeru.

"Osjećam se tako loše zbog tolikih žena koje je napsao poslije mene", izjavila je Thurman, a žrtve zlostavljača je usporedila s "janjcima koji idu na klanje".

Glumica se nije zaustavila na Weinsteinu, već se obrušila i na Quentina Tarantina, u čijim se filmovima i proslavila. Naime, otkrila je kako se ekscentrični redatelj ponašao nasilno, na granici sadizma. Detaljno je opisala incident u kojem ju je natjerao da vozi neispravan automobil u sceni filma 'Kill Bill' jer nije htio da prizor izvede kaskaderka. Uma je tada doživjela tešku nesreću, a ostala je gotovo nepokretna. Dan danas zbog nesreće pati od bolova u vratu i koljenima.

Godinama je od producentske kuće Miramax i samog Tarantina pokušala dobiti snimku sporne nesreće, a kada je uspjela podijelila ju je s novinarima New York Timesa i s policijom.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Ukrajinka 'izvanzemaljskih' očiju

Za neke prelijepa, za druge 'čudovište' iz Černobila

Play ponuda

Više s weba