Play ponuda
Play ponuda
DETALJNI REZULTATI glasovanja

Unatoč napetostima Rusi i Ukrajinci glasali jedni za druge

Ukrajina je zauzela četvrto mjesto putem sms glasovanja u Rusiji, dok su u Ukrajini tv gledatelj Rusiju svrstali na treće mjesto.

Image
Foto: AP Images
RTL/Hina/ 11.5.2014. u 10:51
Play ponuda

Ruskim gledateljima Eurosonga svidio se u subotu bradati transvestitConchitaWurst iz Austrije kao i Ukrajina, pokazuju to detaljni rezultati koje je u nedjelju objavio organizator.

Kandidat iz Austrije koji je pobijedio na Eurosongu 2014. zauzeo je treće mjesto po sms glasovanju u Rusiji, a radi se zapravo o pjevaču transvestitu Tomu Neuwirthu.

Ukrajina je zauzela četvrto mjesto putem takvog glasovanja u Rusiji, usprkos trenutnim napetostima između Kijeva i Moskve.

Ruski tv gledatelji na prva dva mjesta smjestili su Bjelorusiju i Azerbajdžan, dvije zemlje tradicionalne saveznike kako na Eurosongu tako i u diplomaciji.

U Ukrajini su tv gledatelji Rusiju svrstali na treće mjesto iza Poljske i Armenije. Ondje je Conchita Wurst zauzeo tek peto mjesto.

Organizatori Eurosonga istaknuli su da će se glasovi stanovnika Krima računati kao ukrajinski iz tehničkih razloga iako Rusija polaže pravo na taj teritorij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Najmanje uspjeha je austrijski predstavnik postigao u Estoniji gdje je bio tek osmi. Svugdje drugdje bio je među šest omiljenih kandidata tv gledatelja.

Ruske predstavnice, blizanke Anastazija i Marija Tolmačevi, najmanje su se svidjele Dancima (koji su ih svrstali na 21. mjesto), Norvežanima i Izraelcima (19.).

Ukrajina je u konačnom plasmanu na Eurosongu bila šesta, a Rusija sedma.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Oglasio se menadžer

Darko Lazić vozio pod utjecajem narkotika? 'Pogrešno je uzeo čašu u kojoj je bio kokain'

Play ponuda

Više s weba