Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
nekadašnja teen zvijezda

Uporni mladi glazbenik nakon velike tragedije vraća se na estradu

Kriza u državi nimalo se nije odrazila na glazbenu scenu. Na njoj samo niču nove mlade nade. Među njima je i Ivan Stapić - Slavonac koji se silno trudi probiti na pop scenu. Bio je teen zvijezda, kasnije pjevao po svadbama, sve dok ga jedna tragedija nije udaljila od glazbe.

RTL/ 6.8.2014. u 18:25
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ivan Stapić je pjevač koji živi na dvije adrese. Prije nekoliko godina karijera ga je dovela u Zagreb, ali on i dalje priča samo o svom rodnom Otoku.

U Otoku, najmlađem gradu u Hrvatskoj, Ivan se već sa šest godina zaljubio u glazbu. I onda je prije 12 godina, u vrijeme Ivane Brkić i Josipa Katalenića - postao najveća slavonska teen zvijezda.

"Sa 12 godina sam izdao album sa 12 pjesama. To je bilo simbolično, pjesme koje su priličile mom uzrastu. Nisam mogao pjevati 'kad ljuljaju se kreveti', ne bi nitko vjerovao. Onda sam sa 14, 15 godina snimio pjesmu 'Kiša je padala'", kaže Ivan.  

Sve su se te teen zvijezde u međuvremenu ugasile, ali Ivan nikada nije odustao od svojih nota.

"Ima puno pjesama koje sam napisao i stoje mi u ladici. Spremne su za izdavanje. Pretežno su to ljubavne pjesme. Ja onako ne znam da li da pjevam o neimaštini u Hrvatskoj, tako da je najbolje o ljubavi", kaže Ivan.

To što ga godinama nije bilo u javnosti - ne znači da je mirovao. Ivan je stalno u pokretu i svira diljem Hrvatske.

"Obično me prijatelji zezaju kad vide u autu na sjedalu četkicu za zube. Živim u autu, pjevam po cijeloj Hrvatskoj, od svatova do koncerata", priča Ivan.

Prije četiri godine doživio je tragediju koja se mogla dogoditi baš svima. U mrklom mraku u Gradištu je pregazio Miroslava Tunjića. Mladića kojeg su pretukla i u besvjesnom stanju na cesti ostavila dvojica nasilnika. Ivan je, naravno, oslobođen svake krivnje, ali ne i noćne more koja ga proganja i danas.

"Dogodilo se, može se dogoditi svakome. Naravno da mi je žao i ne daj bože nikome", kaže pjevač o tom tragičnom događaju.

I ovaj je događaj utjecao na Ivanovu odluku da se na neko vrijeme ostavi gitare i prihvati knjige. Međutim, tko se kao klinac zarazi estradom, od nje se teško rastaje. Pa nas je, tako, ovog ljeta Ivan Stapić počastio novom pjesmom.

"Tekst je životni i govori one normalne, realne stvari. Čak zadnji stih kaže 'ako netko normalan je, to danas čudno je'", kaže Ivan.

Spot za pjesmu je sniman, a gdje drugdje, nego u Ivanovoj Slavoniji. U njemu nam servira baš sve prednosti života na  ravnici.

"To su sve Slavonke. Tako da ako vam se sviđaju, znate gdje trebate doći", kaže Ivan.   

Ova je vesela pjesma već razbudila Ivanov Otok, a ovaj se uporni mladi pjevač nada da će svojom pozitivnom energijom zaraziti i ostatak zemlje.  

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
ZVUČI ČUDNO, ALI...

Riješen misterij: Jesu li glumice Jana Bjelica i Marta Bjelica iz serije "Močvara" sestre?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba