Ostalo

Upoznajte crvenokosu nasljednicu nekadašnjih pin up ljepotica!

Za njom se na cesti okreću i žene i muškarci! Crvenokosa Greta podsjeća na neka davna vremena kada su žene, tvrde mnogi, iako pokrivenije i konzervativnije odjevene, bile mnogo senzualnije.

RTL
2014-03-12 17:51

Pin up je bio i ostao sinonim za ljepotu, a nasljednice najslavnijih putenih dama visokom potpeticom kroče i među nama. Jedna od njih je gospođica, model i blogerica Greta MaCabre (poznatija joškao Greta Gardner) - vatrena crvenokosa za kojom luduju i žene i muškarci

"Dosta sam primjetila da se stil sviđa starijim ljudima, starijim gospođama - valjda ih malo asociram na njihovu mladost. Primjetila sam da se stil više sviđa muškarcima, nego momcima moje dobi", rekla je Greta.

Slijedi kratko pojašnjenje za te mlade neupućene generacije.

"Pin up po mojem nije baš stil, nije modni nego stil umjetnosti. Pin up je nastao tako da su 30-e i 40-e godine za vrijeme rata, to je bila određena vrsta fotografije, ilustracija koja je ovoga na neki način motivirala američki narod, Amerikance za vrijeme rata", rekla je pin up djevojka.

Pin up žena je uvijek nasmijana, vesela, pomalo provokativna, lijepa.

Lijepa, savršena, do krajnjih detalja i opasna. Trend pin upa je zaživio četrdesetih u Engleskoj, a odnosio se na sliku atraktivne ženske osobe. Dame su na opće oduševljenje sišle s fotografije među žive, a stil američkih kućanica u vrijeme rata je danas jednako popularan i poželjan, baš kao i prije pola stoljeća.

"Najviše volim Dietrich, volim i Lucilu, Rita, Ava, nekako od mračnijih macabre ikona Vampiru i Lily Munster", rekla je Greta.

Ne inspiriram se samo holiudskim ikonama, nego i sa malim ljudima tog vremena, svakodnevni ljudi, žene, stil ne smatram ih manje bitnima. Oblačim se tako i privatno, znači kad idem van se malo više sredim, kad ne idem van, u nekim svakodnevnim situacijama sam više u nekom rokabili retro stilu.

Ova 26-godišnja Čakovčanka, pravim imenom Ivana Benko , pin up modelingom se počela baviti iz zabave, no uskoro je zapela za oko kako domaćim, tako i stranim fotografima. Da joj slavni Lynch ponudi ulogu, odvažila bi se stati i pred filmske kamere. Dok se to ne dogodi, mogli bi je sresti - u učionici.

"Greta MaCabre je uskoro profesor povijesti. Nisam sigurna da li ću biti profesor, ali volim povijest, povijest mode, povijest umjetnosti tako da bi se definitivno voljela naći u nečem srodnom svom zanimanju. Moj stil nekako ide uz to. Možda će si lakše moći predočiti to doba kada vide nekoga tko je odjeven u doba 30-ih ili 40-ih", rekla je Ivana.

Iz tih je godina, kaže, posudila samo stil. Kad je riječ o statusu žene u društvu, draži joj je onaj novijeg datuma. Zato dragi muškarci, morat ćete se potruditi da se ova lutka s naslovne strane okrene za vama.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.